Çocuk doğurmaktan tiksindim

Güncelleme Tarihi:

Çocuk doğurmaktan tiksindim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 08:56

Mutlu bir evlilik sürdürmesine rağmen çocuk sahibi olmak istemeyen ünlü yıldız buna neden olan olayı anlattı.

Geçen yıl İngiltere Kraliçesi Elizabeth'i canlandırdığı The Queen ile Oscar başta olmak üzere bir çok önemli ödülü
koleksiyonuna katan Helen Mirren hayatının en büyük sırrını sonunda açıkladı.

Bir televizyon programına katılan Mirren 13-14 yaşlarındayken izlediği bir film yüzünden travma yaşadığını ve bu yüzden anne olmaktan tiksindiğini söyledi.
 
Mirren o dönemi şöyle anlattı. "Ben geleneksel bir okulda öğrenim gördüm. Okul sıralarında bize cinsel yaşamla ilgili
herhangi bir eğitim verilmedi. Bir gün, 13 ya da 14 yaşlarındaydım. Yaşıtlarım olan kız ve erkek çocukları okulun salonunda topladılar. Bize çocuk doğurmanın mucizesini anlatan bir film izleteceklerini söylediler. Bu aslında ebelere yönelik hazırlanmış eğitici bir filmdi."
Çocuk doğurmaktan tiksindim

Film başladığı anda hayatının en büyük travmasını yaşadığını söyleyen Mirren şöyle devam etti: "Bütün olup biten yakın plan çekilmişti. Doğum yapan bir kadının görüntüsü bütün ekranı kapladı. Bütün ayrıntılarıyla bir doğumu izliyorduk. Ellerimle yüzümü kapattım, çünkü bunu daha fazla izleyemeyeceğimi hissetmiştim. Film başladıktan kısa bir süre sonra salondaki iki erkek öğrenci baygınlık geçirdi. Işıkları yaktılar ve onları dışarı çıkardılar. Bu benim için kelimenin tam anlamıyla bir travmaydı. Düşünün, hepimiz 13 ya da 14 yaşında çocuklardık. Böyle bir filmi anlayabilmemiz mümkün değildi."

Mirren bu filmden sonra çocuk doğurmaktan ya da bu konuda bir şeyler izlemekten tiskindiğini söyledi.
"Sanırım ben annelik güdüleri yoğun olan bir insan değilim" diyerek sözlerini sürdüren Helen Mirren çocukken annesiyle arasının pek iyi olmadığını da açıkladı: "Annem korkunçtu. Öylesine zalimce şeyler söylerdi ki. Sanırım o da bu dünyaya anne olmak için gelmemişti."

Helen Mirren yönetmen eşi Taylor Hackford'la da uyumlu bir birliktelik sürdürdüğünü anlattı.
 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!