Çocuk cezaevinde isyana soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Çocuk cezaevinde isyana soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2007 12:21

İZMİR’in Bergama İlçesi’ndeki Bergama M Tipi Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan çocukların çıkardığı ve 3'ü infaz koruma memuru 5 kişinin hafif yaralandığı isyanla ilgili soruşturma başlatıldı. Bergama Başsavcısı Bayram Eray, ilk etapta olaylara karıştıkları belirlenen 32 çocuğun başka yere nakledileceğini belirtti.

Dün saat 15.00 sıralarında 365 kişinin kaldığı Bergama M Tipi Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’daki tutuklu ve hükümlü çocuklardan yaklaşık 60'ı isyan çıkardı. Yargılandıkları davaların temyiz sonuçlarının geç gelmesini bahane eden çocuk hükümlüler, cezaevinin çatısına çıktı. Çocuk isyancılar, çatıdaki kiremitleri cezaevi bahçesindeki araçların üzerine atarak zarar verdi, bazı camlar da kırıldı. Jandarma cezaevi bahçesinde konuşlandırılırken, polis de tel örgülerin dışında önlem aldı. Ambulans ve itfaiye araçları da cezaevine sevkedildi.

7 SAAT SÜRDÜ

İsyan üzerine Bergama Kaymakamı Hüseyin Eren, Başsavcı Bayram Eray ve İlçe Emniyet Müdürü Osman Aral da cezaevine gelerek, Kurum Müdürü Adem Çakmak ile birlikte çocuk tutuklu ve hükümlülerle görüşüp ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 7 saat süren isyan saat 22.00 sıralarında sona erdi.

Cezaevi araçlarının zarar gördüğü isyan sırasında ikisi çocuk hükümlü 3'ü infaz koruma memuru toplam 5 kişi, atılan kiremit ve cam parçalarıyla hafif yaralandı. Yaralılar Bergama Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Başsavcı Bayram Eray, temyize gönderilen dava dosyalarının geç gelmesi gerekçe gösterilerek çıkarılan isyanla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti. İlk etapta, olaylara karıştıkları belirlenen 32 kişinin başka bir ceza infaz kurumuna nakladileceği, hasar tespitinin yapılıp, ardından onarıma başlanacağı belirtildi. Soruşturturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!