Güncelleme Tarihi:
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Beyoğlu 75'nci Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Abdullah Karatay, İstanbul'da sokak çocuklarıyla ilgili henüz bir veri olmadığını söyledi.
Karatay, çalışan çocukların ailelerinin hep aynı bölgeden geldiğini ve bunu 'alışkanlık' gördüğü için yaptığını belirterek, şunları söyledi:
‘‘Taksim, Beyoğlu, Tarlabaşı'nda oturan ve büyük kısmı Güneydoğulu. Çocuğunu sokakta çalıştırma basit bir alışkanlık haline gelmiş durumda. Köyden gelen, komşusunun ya da akrabasının çocuğunu çalıştırdığını gören, kendi şartlarını bile zorlamadan çocuğunu sokağa gönderiyor. Bu, lokal tümör gibi tüm bölgede yayılıyor...’’
YÖK'e dikey geçiş isyanı
YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu'nun meslek yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları mezunlarının lisans öğrenimine devamları hakkında yayınladığı yönetmelik tepki topluyor.
Meslek yüksekokulu mezunları, yönetmelikte dikey geçiş için başvuracak adaylara en çok beş yıl önce mezun olma koşulu getiren maddenin geriye doğru işletilmesini istediler.
Mezunlar daha önceki uygulama ile mağdur duruma düşüp ilgili fakültelere geçemediklerinden yakındılar. Meslek yüksekokulu mezunları, 5 yıldan daha eski mezunlara da sınava girme hakkı verilmesini istedi.
Cinsel eğitimin İstanbul sınavı
MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretim okullarında başlattığı 'Ergenlik Dönemi Değişiklik Projesi' ilçelerde sürüyor. Uzmanlar, cinsel eğitimde başarıya ulaşmak için okul müdürleri ve öğretmenlerin yardımını istedi.
Marmara Koleji'nde okul müdürleri ve öğretmenlerle yapılan toplantıda cinsel eğitimin önemi ve gerekliliğini anlatan uzmanlar, ‘‘Bu eğitimin verilmesi için okullarınızda her türlü ortamı hazırlayın. Proje, pilot bölge olan İstanbul'da başarılı olursa, tüm Türkiye'ye yayılacak’’ dedi.
Marmara Koleji Müdürü Mehmet Alkan, cinsel eğitimin gerekli olduğunu söyleyerek, ‘‘Gençler, dışarıdan veya arkadaşlarından duydukları yalan yanlış bilgilerle donatılmak yerine bilimsel ve uzman kişilerden eğitim alacaklar. Bu eğitimin müfredata girmesi gerekir‘‘ dedi.