A.A.
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2006 14:35
Coca-Cola ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) arasında Türkiye, Balkanlar ve Orta Asya'da sağlıklı içme suyuna erişimin artırılmasını amaçlayan 7 milyon dolarlık bir anlaşma imzalandı.
21 ülkeyi kapsayan “Her Damla Değer Katar” projesi, Coca-Cola Şirketi ile UNDP işbirliğiyle uygulanacak ve su kaynaklarına ilişkin sorunlar konusunda uygulanabilir çözüm yolları bulunmasını amaçlayacak.
Coca Cola Şirketi'nden yapılan açıklamada Coca-Cola ve UNDP'nin, 21 ülkeyi kapsayan bir bölgede sağlıklı içme suyuna erişimin artırılmasına yönelik bölgesel bir işbirliği projesi başlattığı belirtilerek, 5 yıl süreli anlaşmayla, Türkiye, Balkanlar, Rusya ve Orta Asya'yı kapsayan bölgedeki ülkelerin özgün şartları ve ihtiyaçlarına göre tasarlanmış su projelerine destek sağlanacağı bildirildi.
Birleşmiş Milletler ve özel sektör işbirliğiyle başlatılan en büyük projelerden biri olan “Her Damla Değer Katar” projesinin öncelikle pilot olarak belirlenen Türkiye, Kazakistan, Romanya ve Hırvatistan'da uygulamaya konacağı, toplam bütçesi 7 milyon doları aşacak olan 5 yıllık projeye Coca-Cola Şirketi'nin 5,5 milyon dolar parasal destek sağlayacağı kaydedildi.
Anlaşmayla ilgili Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Ahmet Burak da sağlıklı içme suyuna erişimin tüm dünya için en kritik meseleler arasında bulunduğuna ve Devlet Planlama Teşkilatının güncel verilerine göre Türkiye'de yaklaşık 6 milyon kişinin sağlıklı içme suyuna ulaşmakta sorunlarla karşılaştığına dikkat çekti.
“Her Damla Değer Katar” projesinin Birleşmiş Milletlerin suya erişimle ilgili hedeflerini desteklediğini belirten Ahmet Burak, özel sektör-BM ortaklığında bugüne kadar gerçekleştirilen en yüksek fonlu projelerden biri olan projenin Türkiye'den yönetilecek olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.
Burak, bölgesel boyuttaki bu işbirliğinin Türkiye ve dünya için bu tür ortaklıklara yönelik etkin bir model oluşturacağı inancında olduğunu kaydetti.
Proje, Türkiye (Pilot), Kazakistan (Pilot), Romanya (Pilot), Hırvatistan (Pilot), Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Karadağ, Kırgızistan, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Rusya, Sırbistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Ukrayna'da uygulanacak.