Cizre'de 3 bin öğrenci uyuz oldu

Güncelleme Tarihi:

Cizrede 3 bin öğrenci uyuz oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2006 16:17

Şırnak'ın’ın Cizre ilçesinde bir haftadır devam eden ve salgın hale gelen uyuz hastalığı nedeniyle ilköğretim okulları 2 gün tatil edildi. Yaklaşık 3 bin öğrenciye bulaşan uyuz nedeniyle okullarda boyama ve temizlik çalışması yapıldı. İlçedeki eczaneler uyuz ilacı yetiştiremiyor

Cizre'de bir hafta önce farkedilen uyuz salgına dönüştü. Özellikle ilköğretimde okuyan öğrencileri etkileyen salgından yaklaşık 3 bin öğrencinin etkilendiği belirtildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören, Sağlık Grup Başkanı Dr. Muhsin Elçi'nin önerisiyle Kaymakamlık ilköğretim okullarını 2 gün süreyle tatil etti.

Cizre İlçesinde yaklaşık 28 bin öğrenci olduğunu söyleyen İlçe milli Eğitim Müdürü Gören, “Okullarda yeniden boyama ve temizlik çalışması yapılacak. Hastalığın bulaşmasında okulların fiziki durumunun rolü söz konusu. Cudi Dağı'ndan gelen içme suyundaki bir patlaktan dolayı okullara 25 gündür su verilemiyordu. Su ihtiyaçları tankerlerle karşılanıyordu. Hastalık bu sebepten dolayı salgın hale gelmiş olabilir. Çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Bu arada, 2 gün tatil edilen ilköğretim okullarında uzmanların gözetiminde temizlik ve boyama çalışmalarının yapıldığı görüldü. İlçede paniğe neden olan uyuz hastalığı nedeniyle eczaneler ilaç yetiştirmekte zorlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!