Çizgi karakter ayaÄŸa kalk

Güncelleme Tarihi:

Çizgi karakter ayağa kalk
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 24, 2012 22:07

Geçen hafta Ukrayna parlamentosu Kamu Ahlakı Komisyonu okyanusun dibinde yaşayan Sünger Bob’un maceralarını anlatan ‘SpongeBob Squarepants’ dizisinin çocukları eşcinselliğe teşvik ettiğini öne sürerek yasaklanmasını istedi. Yıllardır çizgi karakterlere ilişkin iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

Haberin Devamı

EÅžCÄ°NSELLÄ°K EN YAYGIN DEDÄ°KODU

Batman ve yardımcısı Robin arasında aÅŸk dedikoduları hep çıkmıştı ama bu söylentileri somutlaÅŸtıran isim Alman asıllı psikiyatr Frederic WerÅŸam oldu. 1954’te yayımlanan ‘Seduction of ÅŸe Innocent’ (Masumiyetin Cazibesi) kitabında WerÅŸam, Batman ve Robin’in homo-erotik eÄŸilimler gösterdiÄŸini ve çocuklar için sakıncalı olduÄŸunu iddia etti. BaÅŸrollerini George Clooney ve Chris O’Donnell’ın paylaÅŸtıkları 1997 yapımı ‘Batman ve Robin’ filminde eÅŸcinsel yönetmen Joel Schumacher’in biraz iddialı kostümler kullanması ve eÅŸcinsel göndermeler yapması iddianın üzerine tuz biber ekti. EÅŸcinsellik iddialarının son hedefiyse Bikini Adası’nda yaÅŸayan mutlu Sünger Bob. En yakın arkadaşı Patrick ile eÅŸcinsel iliÅŸkisi olduÄŸuna dair dedikodular son olarak Ukrayna parlamentosu Kamu Ahlakı Komisyonu’nun gündemine geldi. Tenten ile Kaptan Haddock, Asteriks ile Obeliks, Red Kit, Pembe Panter ve Süslü Åžirin eÅŸcinsel yakıştırması yapılan diÄŸer karakterler. Â

Haberin Devamı

TENTEN’E NAZİ AJANI MI?

Belçikalı çizer Herge tarafından 1929’de yaratılan karakter Tenten de değişik iddiaların merkezi oldu. Nazi işbirlikçisi Leon Degrelle ölümünden önce, Tenten’in aslında kendisinden ilham alınarak yazıldığını iddia etti ancak bu iddia çürütüldü.

RED KİT IRKÇI MIYDI

Ömrünü Dalton kardeşlerin peşinde geçiren Red Kit’in maceralarında; cenaze levazımatçısı, temizlikçi, bekçi, ütücü, çöpçü gibi yan karakterlerin başka milletlerden olması çok eleştirildi.

KOMÜNİST ŞİRİNLER

İddiaya göre çizgi dizinin İngilizce adı ‘Smurf’ aslında ‘small men under red flag’ yani ‘kızıl bayrak altında yaşayan küçük adamlar’ kelimelerinin baş harflerinden türetilmişti. Şirin babanın kırmızı şapkası, köyde ibadet edilecek bir yer olmaması, her şeyin elbirliğiyle yapıldığı komünal bir yaşam sürmeleri ve hiç para kullanmayışları bu iddiaları destekledi. Kötü karakter Gargamel’in papaz cüppesi giyerek dini öğeleri simgelediği de altı çizilen noktalar.

DOPÄ°NGLÄ° TEMEL REÄ°S

Ispanak yedikten sonra kasları hızlıca şişen Temel Reis hakkındaki dedikodu bu yapılı karakterin steroid kullandığı. Kaslarındaki hızlı gelişim, aniden sinirlenmesi ve yenilmezlik hissi steroid kullanımının belirtilerinden bazıları.

Haberin Devamı

KAFASI DUMANLI KARAKTERLER

Goofy’nin gereğinden fazla sakar veya ağaçkakan Woody Woodpecker’ın çok enerjik olduğunu düşündüğünüz oldu mu hiç? Konuşan köpek Scooby Doo ve sahibi Shaggy de uyuşturucu etkisinde olduğu düşünülen karakterlerden. Sürekli abur cubur yemeleri ve gereğinden fazla paranoyak davranmaları pekçok kişi için esrar içtiklerinin kanıtı. Tabii ki karavanları Mystery Machine’in hareket etmesiyle geride bıraktıkları yoğun duman bulutunu da unutmamak gerek. Woody Woodpecker’ın enerjisi de sıradan bir çizgi film karakterinin olamayacağı kadar sınırsız ve coşkulu. Bu klasik çizgi filmde kokain benzeri bir maddenin etkisindeymiş gibi hareket eden Woody, gözbebekleri büyümüş bir şekilde, duvarlarda sekerek geziyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!