Çizgi çizgi Muhteşem Yüzyıl

Güncelleme Tarihi:

Çizgi çizgi Muhteşem Yüzyıl
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 22:09

Çizgi romanların sinemaya çekilmesine alışkınız: Süpermen, Batman, Tenten... Ancak bu sefer bir televizyon dizisi çizgi roman versiyonuyla karşımızda. Üstelik online ve interaktif. Sevilen yapım Muhteşem Yüzyıl’ın çizgi roman versiyonu ‘Zafer Yolunda’ adını taşıyor ve www.zaferyolunda.com adresinde yayında. Mohaç Zaferi’ni anlatan çizgi roman, hem dizinin müdavimlerinin hem de çizgi roman severlerin beğenisini toplayacağa benziyor

Haberin Devamı

Diziden daha başarılı bulanlar var

41? 29! AJANS BAŞKANI ALEMŞAH ÖZTÜRK

Proje altı ay önce konuşulmaya başladı. Dizi ve şovlar arasında karar vermemiz gerekiyordu. Muhteşem Yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu’nun ihtişamını barındırıyor. Saray, sultan, cariyeler, savaş... Animasyona uygun, heyecanlı sahneleri var. Çok izlenen bir iş aynı zamanda. Arap ülkeleri ve Ortadoğu’da da izleyici kitlesi var. Bu projede 10-12 kişi çalıştı. Önce senaryo hazırlandı, sonra kare kare çizildi. Renklendirildi ve sesler eklendi. Türkiye’nin en iyi çizerlerinden Koray Kuranel’le çalıştık. Dizinin müzikleri kullanıldı. Hürrem Meryem Uzerli’ye, Kanuni Halit Ergenç’e benzetildi. Detaylara ve tarihi gerçeklere sadık kalmaya çok dikkat ettik. Hangi asker nasıl giyiniyordu araştırıldı. Kıyafetlere tarihçi Yiğit Değer Bengi danışmanlık yaptı. Çizgi romanda Mohaç Zaferi anlatıldı, dünya tarihinde en kısa sürede kazanılmış savaş. Tüm dünyanın takdirini kazanmış, benzeri olmayan bir galibiyet öyküsü. Kanuni’nin en önemli askeri başarılarından biri. Dizide de kullanılmış ve çok izlenmişti. Aldığımız yorumlar çok olumlu. Devamını istiyor herkes. Hatta Twitter’da ‘Diziden bile başarılı’ şeklinde yorumlar var. Önce İngilizce versiyonunu yayınlayacağız, devamı sürpriz. Yaz sezonunda yeni bir bölüm yapabiliriz, iki sezonu birbirine bağlayan bir kurgu olabilir.

Haberin Devamı

Senaryosunu Meral Okay yazdı

DİZİNİN YAPIMCISI TİMUR SAVCI

Microsoft bize projeyi anlattı. Karar verme noktasında bizi en çok etkileyen unsur Türkiye’de ilk kez yapılmasıydı. Halit Ergenç de çok enteresan buldu projeyi. Dünyadaki benzer örneği Tron Legacy ama bizim versiyonumuz çok daha iyi oldu. Meral Okay bize Mohaç Zaferi’ni anlatan 40 karelik bir hikaye yazdı. Dizimizin reytingleri zaten çok iyi gidiyor. Bu çizgi roman da dizimizin broşu, kıymetli bir yan ürünü. Ben zaten çocukken de çizgi romanlara meraklıydım. Harçlığımı çizgi romanlara verdiğim için az fırça yemedim. Teksas, Tommiks ilk göz ağrım. Sonradan Demir Maskeli Adam, Örümcek Adam ve Süpermen gibi kahramanlara hayranlık duydum. ‘Zafer Yolunda’nın farkı sadece görsel olmaması; ses ve efektler bambaşka bir deneyime dönüştürüyor çizgi romanı.

Haberin Devamı

Kontrol tamamen sizin elinizde

MICROSOFT INTERNET EXPLORER PAZ. MÜD. KERİM ÖZBAKIRCI

Zafer Yolunda, Microsoft’un global bir ürünü. Bu proje için hızlı bir tarayıcı gerekliydi. Nisan’dan beri piyasada olan Internet Explorer 9 kullanıldı. Yeni nesil, interaktif bir çizgi roman bu. Çizgi romanın sayfalarında istediğiniz gibi gezinebilir, müziği ya da efektleri kontrol edebiliyorsunuz. İsterseniz Facebook ya da Twitter’dan paylaşabiliyorsunuz. İnsanlara göstermek istediğimiz şey; bu tarayıcının diğerlerinden çok daha üstün bir performansı olduğu. Ayrıca en yakın rakibinden de beş kat güvenli.

ZAFER YOLUNDA’NIN AJANSINA BIDEN’DAN ÖVGÜ

/images/100/0x0/563d81eff018fb32c8eee652

Haberin Devamı

Microsoft, yeni tarayıcısı Internet Explorer 9’un özelliklerini anlatmak için dizinin yapımcısı TİMS ve bir dijital ajansla işbirliği yaptı. Çizgi romanı hayata geçiren ajansın sahibi Alemşah Öztürk, II. Küresel Girişimcilik Konferansı için Türkiye’ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın örnek girişimci olarak gösterdiği isimlerden. Öztürk; adını İstanbul’un enlem ve boylamından alan dijital ajans 41? 29!’un hem kurucusu hem de başkanı. 2007’den beri 300’den fazla projeye imza attılar. Türkiye’de Kristal Elma ve Effie olmak üzere 30, global olarak da 40’tan fazla ödüle sahipler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!