ÇıraÄŸan'ın ÅŸefi, meyve suyundan tablo yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Çırağanın şefi, meyve suyundan tablo yapıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 19, 2003 00:00

ÇıraÄŸan Kempinski'nin ÅŸefi Fabrice Canelle, meyve ve sebze sularıyla yaptığı tablolardan bir sergi açtı. Åžef Canelle, tablolarını sokak çocukları yararına satıyor.ÇıraÄŸan Oteli'nin baÅŸaşçısı Fabrice Canelle, meyve ve sebze sularından elde ettiÄŸi boyalarla yaptığı resimlerden oluÅŸan bir sergi açtı. Dün Harbiye'deki Loft Restoran'da düzenlenen kokteylle sanatseverlerin dikkatine sunulan 25 tablo bugünden itibaren bir hafta boyunca ÇıraÄŸan Kempinski Oteli'nde sergilenecek. Resimlerin satışından saÄŸlanacak gelirin yüzde 50'si Umut Çocukları Vakfı'na bağışlanacak. Åžef Canelle'in tabloları 1000 ile 5000 dolar arasında satışa sunulacak.BOYALARA VOTKARenkli kiÅŸiliÄŸini tablolarına yansıtan Canelle'in resimlerinde vazgeçemediÄŸi unsurlar, çatal ve kaşık. Kiminde bu ikilinin dansını, kiminde aÅŸklarını, kiminde ise bir aşçının ölümden sonraki hayatı yansıtılıyor. ‘‘İlhamını aşık olduÄŸu Ä°stanbul'dan’’ alan Fransız Åžef Fabrice Canelle'in tablolarında ÅŸehrin simgesi BoÄŸaz Köprüsü ve cami figürlerine de rastlamak mümkün. Fransız ÅŸef boyalarını dünyada eÅŸi olmayan dört farklı teknik ile sebze ve meyve sularından elde ediyor. Boya hammaddesi olarak mürekkepbalığı, havuç, kırmızı ÅŸarap, biber, salatalık, mango, ve viÅŸne kullanan Åžef Canelle, kaynattığı meyve ve sebze sularını süzerek votka ilave ediyor. Fırça yerine saç fırçası ve tarak kullanıyor.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!