Cinsel sohbet hatlarına yeni düzenleme

Güncelleme Tarihi:

Cinsel sohbet hatlarına yeni düzenleme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2009 20:29

TBMM Dilekçe Komisyonu, bir vatandaşın cinsel içerikli hatlara ilişkin şikayeti üzerine, “GSM şirketlerinin, sunduğu hizmetlerin içeriğine göre, telefonları ayrı bloklar altında gruplandırmaları, isteyen abonelerin de bu gruplandırmaları kapatabilmeleri imkanının sağlanması” yönünde görüş birliğine vardı.

TBMM Dilekçe Komisyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, komisyona, 1 Şubata kadar 2 bin 896 dilekçe geldi.
22 dönemden devri olan 386 dilekçeyle birlikte, işlem gören dilekçe sayısı 3 bin 282'ye ulaştı. 2 bin 896 dilekçeden, 411'i kadınlar tarafından verildi. Sivil toplum kuruluşları ve toplu imza ile verilen dilekçe sayısı 94 oldu.

Dilekçelerin bakanlıklara göre dağılımında, ilk 5 sırayı, İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı ile Milli Eğitim Bakanlığı aldı.

En fazla başvuru; İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa ve Mersin'den yapıldı.

Yapılan başvurular içerisinde, sosyal güvenlik sorunları birinci sırayı alırken, bunu sırasıyla, kurumlardan gelen şikayetler, personel işlemleri, kamulaştırma, tapu-kadastro, imar, arazi sorunları, adalet ve güvenlik konuları izledi.
Dilekçe Komisyonuna, yurt dışından 30 başvuru yapıldı. Başvuruların çoğunu Almanya'da yaşayan Türkler gerçekleştirdi.

Cinsel içerikli sohbet, yarışma ve benzeri konularla ilgili Globastar ve GSM sohbet hatlarının 900'lü hatlarda olduğu gibi, normal hatlardan ayrıştırılarak ayrı numara bloğu altında hizmet vermesinin ve isteyen abonelere de kapalı tutma imkanının verilmesinin öneren dilekçe, 28 Ocaktaki toplantıda görüşüldü.

Bu dilekçeye ilişkin olarak, “GSM şirketlerinin sunduğu hizmetlerin içeriğine göre, telefonları ayrı bloklar altında gruplandırmaları, isteyen abonelerin de bu gruplandırmaları kapatabilmeleri ya da açtırabilmelerine imkan tanınması” yönünde görüş birliğine varıldı.

TBMM Basımevi binası tadilatı ile ek bina yapımını üstlenen şirketten işçilik ücretlerinin bir kısmını alamadıkları iddiasıyla komisyona başvuran 11 kişiye ait dilekçeler de ele alınarak karara bağlandı. Bu dilekçeyle ilgili olarak da “işçilerin alacaklarının TBMM'deki hak ediş ücretinden sağlanmasının yerinde olacağı” kararı alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!