‘Cinsel Kitaplar’ beraat etti

Güncelleme Tarihi:

‘Cinsel Kitaplar’ beraat etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2010 00:40

Hakkında önce soruşturma, ardından da 2 yıl süren bir dava süreci başlatılan Sel Yayıncılık'a ait 'cinsel kitaplar' serisinin 3 kitabı beraat etti.

Haberin Devamı

Sel Yayıncılık'ın 4 kitabı için İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin şikâyeti üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın ardından kitaplardan üçüne (Perinin Sarkacı-Ben Mila, Genç Bir Don Juan’ın Anıları-Guillaume Apollinaire, Görgülü ve Bilgili Bir Burjuva Kadınının Mektupları-Fransız P.V.) Ocak 2009'da dava açıldı. Galatasaray ve İstanbul Üniversiteleri'nden atanan bilirkişilerin 'edebi eser olduğu' raporuna rağmen mahkeme kitapları bir kez de "Çocukları Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu"nun incelemesine gönderdi.

DURUŞMAYI 'IPA' TAKİP ETTİ

2 yıl süren bu sürecin sonunda kitaplar Sultanahmet Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülen davanın ardından beraat etti. Dün gerçekleştirilen duruşmaya Türkiye Yayıncılar Birliği, Çevbir (Çevirmenler Meslek Birliği) temsilcileri ve Uluslararası Yayıncılar Birliği (IPA) adına Yayınlama Özgürlüğü Komitesi üyesi Anders Heger gözlemci olarak katıldı.

Haberin Devamı

‘Cinsel Kitaplar’ beraat etti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!