Cincileri adalet çarptı

Güncelleme Tarihi:

Cincileri adalet çarptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2014 01:37

HATAY’ın İskendurun ilçesinde, aralarında eski bir vekilin de bulunduğu işadamlarını, cinlerin koruduğu küpler dolusu altını çıkarma vaadiyle milyonlarca lira dolandıran 4’ü tutuklu 6 sanığa ceza yağdı.

Haberin Devamı

İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, 23. Dönem Hatay Milletvekili Abdülaziz Yazar’ın şikâyeti üzerine ortaya çıktı. İddianamede, sanıkların Kuran-ı Kerim, küp, mum, beyaz bez, karton koli, pamuk, kazma, kürek ve koyun kullanarak mizansenler hazırlayıp, toprağa gömülü altınları cinlerin koruduğuna inandırdıkları kurbanlarını dolandırdığı öne sürüldü. İddianamede, Abdülaziz Yazar’ın 1 milyon 520 bin, Bedi Gümüş’ün 407 bin, Nuri Üysen ve Sait Deniz’in 325’er bin, Zeki Asma’nın da 20 bin dolar dolandırıldığı yer aldı.

CİNKOVAR TÜTSÜ

Sanıklar, ilk olarak emlakçı Zeki Asma’yı arsa satın alma bahanesiyle iletişime geçip dolandırdılar. Sanık Nevzat Açıkgöz, Asma’yı evinin altında cinlerin koruduğu küpler dolusu altın olduğuna inandırırken, diğerleri bahçede kazdıkları çukura birkaç altın bıraktı. Daha sonra emlakçıya bu altınlar gösterildi, “Cinleri uzaklaştıracak tek şey Suriye’de satılan ‘Buhur’ adlı tütsü” dendi, 20 bin doları alındı.

YERALTI ASLANI

Haberin Devamı

Diğer mağdurlara da aynı tezgâh uygulanıp, başkalarına konudan bahsedilmemesi için Kuran’a el bastırıldı. Hatta Açıkgöz, karnında kırmızı bir sıvıyla, kurbanlarını cinlerle kavga ederken yaralandığına bile inandırdı. ‘Cinci ekip’, “Senin altınları Allah’ın yeraltı aslanları koruyor” diyerek dolandırdıkları eski vekil Abdülaziz Yazar’ın durumu anlayıp şikâyetiyle yakalandı. Mahkeme önceki günkü duruşmada 6 sanığı, 2.5 yıldan 20 yıl 5 aya varan hapis cezaları ile 20 bin liradan 245 bin liraya kadar değişen miktarlarda para cezasına çarptırdı.

‘Cin olsalar kurtulurlardı’

SANIK avukatları son duruşmada ilginç savunmalar yaptı. Nevzat Açıkgöz’ün avukatı, senaryoyu polis ya da bir başkasının hazırladığını öne sürerek, “Müvekkilimde böyle bir güç olsaydı mahkeme heyetini, savcılık makamını, kolluk güçlerini etkiler, bu soruşturmayı da geçirmez, 13 ay cezaevinde yatıp mağdur olmazdı” dedi. Mehmet Uysal’ın avukatı ise, “Cinlerin dinimizde yeri vardır, Kuran-ı Kerim ile sabittir” diye savunma yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!