Cinayetin ardındaki ortaya çıkarılacak

Güncelleme Tarihi:

Cinayetin ardındaki ortaya çıkarılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2006 00:00

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Trabzon’daki rahip cinayetine ilişkin soruşturmanın sürdüğünü, cinayetin ardından kim ya da kimlerin olduğunun en kısa sürede ortaya çıkarılacağını söyledi.

Aksu, kentteki asayiş olaylarında polisin başarılı olduğunu da savundu. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Ahmet Pek ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın üst rütbeli yöneticileri ile Trabzon’a gelen Aksu, dün sabah Zorlu Grand Otel’de basın toplantısı düzenledi. Aksu, şunları söyledi:

Hangi inanca mensup olursa olsun, bir din adamına mabedi içinde yapılan böyle bir saldırının hiçbir dini, felsefi ve insani gerekçesi olamaz. Geleneğimizde bir arada, barış ve huzur içinde yaşama vardır.

Cinayet zanlısı yakalanmış ve soruşturma devam etmektedir. Olayın arkasında ne vardır, nasıl bir kışkırtma vardır, hangi niyetle yapılmıştır, varsa bağlantıları ve niçin işlendiği muhakkak ki ortaya çıkartılacaktır.

Tarikat bağlantısı konusunda şu anda söylemek mümkün değil. Zaten benim yetkim yok. Konu yargıya intikal etti, soruşturma sürüyor. Biz bugüne kadar hiç bir olayı, kuş gribinde olduğu gibi ülke ve dünya kamuoyundan gizlemedik. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu olay da aydınlatılacaktır.

Trabzon kentinden yetişerek ay-yıldızlı forma altında ülkemizi temsil etme onurunu yaşayan Trabzonspor’un iki değerli futbolcusunun, maalesef menfur saldırılara maruz kaldığını gördük. Saldırı sadece, ulusal onurumuzun timsali iki oyuncuya değil, Türk futboluna, milli takıma ve Türkiye’ye mal olmuş insanlara yapılmıştır.

Trabzon ilimizde son zamanlarda meydana gelen olayların tamamına yakınında failler bulunmuş ve adalete teslim edilmiştir. İktidarımız döneminde, sessiz sedasız, hiç gürültü koparmadan, gösterişsiz ama gerçekçi tedbirler alarak çetelerle mücadele edilmiştir.

Toplantının sonunda biz gazetecinin, ’Trabzon’da can güvenliğimiz yok. Ama siz faillerin yakalandığından ve polisin başarısından söz ediyorsunuz. Bu, ’Siz ölün. Biz katili yakalarız anlamına mı geliyor’ sorusuna Aksu, şu yanıtı verdi: "Tabii ki hayır. Ben yaşanmış olaylarda faillerin yakalandığını söyledim. Polisin ilk görevi önleyici tedbir almaktır.

KİLİSEYE TAZİYE ZİYARETİ

Cuma namazını Bahçecik Camii’nde kılan Aksu, Bayındırlık Bakanı Faruk Özak’la birlikte dinlerarası kardeşliğin önemini anlatan vaazı dinledi. Buradan Santa Maria Kilisesi’ne giden Aksu, rahip yardımcısı Nico Roman ile kısa süre görüştü ve taziyede bulundu. Özak da, Roman’a Başbakan Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini söyledi.

Azmettirici ve örgüt saptamadık

EMNİYET Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Rahip Santoro’nun öldürülmesi ile ilgili olayın arkasında bir terör örgütü, azmettirici ya da herhangi bir organizasyonun tespit edilemediğini bildirdi. Haftalık bilgilendirme toplantısında soruları yanıtlayan Çalışkan, din adamının öldürülmesinde kullanılan Glock marka tabancanın ruhsatsız olduğunu söyledi. Çalışkan, silahın başka bir olayda kullanılmadığının anlaşıldığını, bu silahların namlu ve çeşitli mekanizmasının metal olması nedeniyle dedektörlerde fark edildiğini anlattı. Çalışkan, Trabzon’da güvenlik zafiyeti olduğu yorumlarına katılmadıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!