Çınar başka cocuklara can oldu

Güncelleme Tarihi:

Çınar başka cocuklara can oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2014 02:17

Babası dün muhabirimize, “Ya başka bir çocuk Çınar’a ya Çınar başka çocuklara can olacak. Oğlum ölürse, organlarını bağışladık” dedikten saatler sonra, minikten acı haber geldi. Biz haberi hazırlarken, minik Çınar’ın nakil bekleyen kalbi son kez çarptı.

Haberin Devamı

İZMİR’in Foça ilçesinde astsubay başçavuş Tarık Akın (33) ile öğretmen eşi Elif Akın’ın (32) çaresizce kalp nakli bekledikleri henüz 1 yaşındaki oğulları Çınar, dün son nefesini verdi. Baba Tarık Akın, dün muhabirimize, “Ya Çınar başka çocuklara can olacak ya da bir başka çocuk oğluma hayat verecek” dedikten saatler sonra, minik Çınar’dan acı haber geldi. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde kalp nakli bekleyen minik Çınar’ın babası Tarık Akın, oğlunun öldüğünü, Facebook’taki hesabından, “Çınar’ımız artık bir melek” yazarak duyurdu.

‘BİR GÜN HERKESİN BAŞINA GELEBİLİR’


Elif ve Tarık Akın, ilk doğum gününü kutladıktan sonra rahatsızlanıp yoğun bakıma alınan oğulları Çınar’a kalp nakli gerektiğini öğrenince hayatları yıkılmıştı. Kasları kalınlaşan kalbinin işlev yapamaz hale geldiği belirlenen ve solunum cihazına bağlanan minik Çınar’ın acilen kalp nakli gerektiğini dile getiren baba Akın, acı haber gelmeden saatler önce, çaresizliklerini şöyle anlatmıştı:
“Nasıl dua edeceğimi bilmiyorum. Ya Çınar başka çocuklara can olacak ya da bir başka çocuk oğluma hayat verecek. Maddi sıkıntımız yok. Doktorlar tek çarenin kalp nakli olduğunu söylüyor. İnsanlar organ bağışında lütfen duyarlı olsun, bu bir gün herkesin başına gelebilir. Çocuğum kurtulamazsa, organlarını bağışlama kararı aldık. O yaşama tutunamazsa başka bedenlere hayat versin istiyoruz. Doktorlar iç açıcı konuşmuyor, ama biz ümidimizi kaybetmedik. Umarım Çınar sağlığına kavuşur.” Çınar’ın cenazesi Foça Yeni Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!