Çin otomobilleri Türkiye pazarında

Güncelleme Tarihi:

Çin otomobilleri Türkiye pazarında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2008 10:31

Chery Otomotiv Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer, Çin'den ithal ederek ay başında satışa sundukları Chery'e "büyük ilgi" olduğunu ifade ederek, “İlk etapta gelen araçların yarısından fazlası satıldı” dedi.

Mermer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu ay başında satışına başladıkları Chery modellerinin, tüketiciden bekledikleri ilgiyi gördüğünü, şu ana kadar showroomlarının boş kalmadığını söyledi.

İlk etapta Çin'deki fabrikanın üretim kapasitesi nedeniyle Türkiye'ye 300 adet otomobil gönderilebildiğini anlatan Mermer, Alia ve Tiggo modellerinin, altyapısını ve eğitimlerini tamamlamış bayiilere dağıtıldığını, aynı zamanda yedek parçalarının da gönderildiğini bildirdi.

Satış fiyatları 19 bin 900 YTL ile 34 bin 900 YTL arasında değişen otomobillerin, müşterilerinden olumlu tepkiler aldığını ifade eden Mermer, “Şu ana kadar olan talep bizi memnun etti. Getirdiğimiz bütün otomobiller satılacak gibi görünüyor. Fiyatlarımız da beklendiği ölçüde olunca, müşterilerin ilgisi artıyor” diye konuştu.

Bayi dağıtımına, doğu illerinden başladıklarını, bayilerin kendilerine gönderilen adetleri şimdiden tüketmek üzere olduklarını belirten Mermer, “İlk etapta gelen araçların yarısından fazlası satıldı” dedi.

Mermer, Alia ve Tiggo modellerini test etmek isteyen müşterilerine bu olanağı verdiklerini ve olumlu geri dönüşler aldıklarını anlattı.

TÜRKİYE'DE ÜRETİM PLANI

Şu ana kadar 30 bayileri bulunduğunu, bu sayının her geçen gün artacağını belirten Mermer, “Hedefimiz bütün illerde olmak. Öncelikli olarak büyük şehirleri düşünüyoruz” dedi.

Chery modellerinin Türkiye'ye sevkıyatlarında zaman içinde artış olacağını, bu nedenle Chery yönetimiyle sürekli görüşme halinde olduklarını ifade eden Mermer, bu arada Chery'den bir üst düzey yetkilinin önümüzdeki günlerde Türkiye'ye inceleme yapmaya geleceğini bildirdi.

Chery'nin Türkiye'de üretim planı bulunduğunu hatırlatan Mermer, bu plana Mermerler Grubu'nun da dahil olmak istediğini söyledi.

Bu nedenle bir takım ön araştırmalar yaptıklarını dile getiren Mermer, “Türkiye'de üretime ilişkin raporlar hazırladık, Çin'e gönderdik. Yönetime sürekli bilgi veriyoruz” dedi.

Mermer, Chery'nin planları arasında Avrupa'ya ihracat yapmak olduğunu, bunun da yolunun Türkiye'den geçtiğini belirten Mermer, üretim yeri konusunda ise fabrikanın yan sanayi ve limanlara yakın olmasının önemli olduğunu ifade etti.

Mevcut iki modelin yanı sıra şu an İngiltere'de testte olan modellerin de bulunduğunu kaydeden Mermer, bu süreçlerin tamamlanmasının ardından diğer modellerin de yavaş yavaş Türkiye'ye geleceğini kaydetti. Mermer, sıradaki modelin ticari araç sınıfında olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!