Çin’deki zorla kürtaj olayında yeni iddia

Güncelleme Tarihi:

Çin’deki zorla kürtaj olayında yeni iddia
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2012 00:00

Çinli genç bir anne ile ölü bir ceninin fotoğraflarının internette yayılması üzerine duyulan '7 aylık bebeğe zorla kürtaj' skandalında yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Haberin Devamı

Dünya kamuoyunda geniş yer bulan kürtaj olayında, alınan bebeğin ailesinin yoğun baskı altında tutulduğu, bebeğin babasınınsa kaybolduğu öne sürüldü.

Zorla kürtaj yapılan bebeğin babası Deng Jiyuan'ın ablası Deng Jicai, kardeşinin ve diğer aile bireylerinin vatan haini ilan edildiğini, şehirden sürülmek istendiği ve sürekli takip edildiğini belirtti.

Basına konuşan kadın, Pekin'de gazetecilerle buluşmak üzere yola çıkan kardeşinin 100 kişiden daha kalabalık bir ekip tarafından durdurulduğunu, midesine bir yumruk yediğini dile getirdi.

"BABA DENG JIYUAN KAYIP"

Yine Deng Jicai'nin iddiasına göre, Deng Jiyuan geçen pazardan bu yana kayıp. Kısa bir telefonla kendilerine "Deng'in iyi olduğu" bilgisi verilen aile, o günden beri ortada yok.

Fotoğrafların internete sızmasının Çinli yetkilileri öfkelendirdiğini söyleyen kadın, kürtajdan sonra da onlarca görevlinin hastane kapısında beklediğini, tuvalete bile gittiklerinde dikkat kesildiklerini, sürekli izlendiklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Hamileliğinin ileri aşamasında olduğu halde, ülkenin tek çocuk politikasını ihlal ettiği ve para cezasını ödemeye gücü yetmediği için kürtaja zorlanan annenin ve ölü ceninin fotoğrafları internette yayılınca dünya kamuoyu dikkat kesilmişti.

Ankang Valiliği, ilk soruşturmanın ardından Zhenping bölgesinde olayla ilgili olduğu belirlenen üç kişinin görevine son vermiş, aileden özür dilenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!