Cin çıkarma cinayetinde mahkumiyet 7 ay sürdü

Güncelleme Tarihi:

Cin çıkarma cinayetinde mahkumiyet 7 ay sürdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2010 16:22

“Panik atak” tedavisi gören genci, cin çarptığını söyleyerek tıp dışı yöntemlerle tedavi etmeye çalıştıkları ve ölümüne neden oldukları öne sürülen 2 kişinin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, tutuklu 2 sanığın tahliyesi öngörüldü.

Haberin Devamı

Bakırköy 12. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar İsa Şahin ile Yusuf Gülmez ve avukatları Yılmaz Ekrem katıldı. Duruşmada, ölen Mesut Kılıç'ın babası Nusret Kılıç ile annesi Yıldız Kılıç da hazır bulundu.


Duruşmada söz alan tutuklu sanıkların avukatı Yılmaz Ekrem, müvekkillerinin 7 aya yakın tutuklu olduklarını belirterek, “Müvekkillerim, Adli Tıp Kurumundan ölen Mesut Kılıç ile ilgili gelecek rapora göre suçlulukları tespit edilirse, verilecek olan cezaya razılar. Tutukluluk bir koruma tedbiridir. Müvekkillerimin tahliyesini talep ediyorum” dedi.

İsa Şahin ve Yusuf Gülmez de tahliyelerini talep etti.
Cumhuriyet Savcısı Erdoğan Doğan da suçun niteliği, mevcut kanıt durumu ve belli ikametgah sahibi olmalarına göre sanıkların tahliye edilmeleri yönünde görüş bildirdi.

Haberin Devamı

Mahkeme hakimi, delillerin büyük bir kısmının toplamış olması, sabit ikametgah sahibi oluşları ve tutuklu kaldıkları süreleri de göz önüne alarak, sanıkların tahliyelerine karar verdi.
Hakim, eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Mesut Kılıç'ın olaydan bir süre önce “panik atak” teşhisi konularak tedavi edilmeye başlandığı, bu sırada Kılıç'ın, aile çevresinde “İsa Hoca” olarak tanınan ve dua okuyarak insanları iyileştirdiği söylenen İsa Şahin'e başvurduğu anlatılıyor.
Şahin'in, Kılıç'ı cin çarptığını söyleyerek, yanındaki Yusuf Gülmez ile birlikte 3 Haziranda tıbba aykırı yöntemlerle tedavi etmeye çalıştığı belirtilen iddianamede, Kılıç'ın bu sırada “baba beni kurtar” diye bağırdığı, nefes alamadığını söylediği, ardından da fenalaşarak hayatını kaybettiği kaydediliyor.
İddianamede, Şahin ve Gülmez'in “Taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 ile 6 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!