Çin 2010'da da büyüme rekoru kıracak

Güncelleme Tarihi:

Çin 2010da da büyüme rekoru kıracak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2010 13:23

Diğer büyük ekonomiler, yeniden büyümeyi sağlamak için mücadele ederken, Çin 2010'da yüzde 8 büyümeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Çin merkez bankası başkanı, 2010 yılının Çin'in küresel mali kriz ile mücadelesinde kritik önem taşıdığını söyledi.

 

Çin'in Merkez Başkanı Zu Şioçuan, banka çalışanlarına yönelik yayımladığı mesajda, önümüzdeki yıl gevşetilmiş bir kredi politikası izleyeceklerini söyledi.

 

Uzmanlara göre Çin, küresel mali krizden en az etkilenen ülkelerden biri.Ülke ekonomisi, dünyanın başlıca ekonomilerindeki resesyona rağmen, son bir yılda yüzde 9 büyüdü.

 

Çin, belli bir süredir yıllık büyüme hedefini yüzde 8'de sabit tutuyor. Ancak genel olarak bu hedef aşılıyor. Çin Merkez Bankası ayrıca iç talepteki artışı destekleyen sektörlere mali destekte bulunacak.

 

Haberin Devamı

Zu Şioçuan'ın yaptığı açıklamaya göre, "banka tarım sektörüne de yardımcı olmayı ve Çin'in sürdürülebilir bir kalkınma modeli oluşturmasına katkıda bulunmayı" hedefliyor.

 

İKİNCİ REKORTMEN HİNDİSTAN

Çin Merkez Bankası'nın muhtemel 2010 stratejisi içinde faiz artışları da yer alıyor.Ancak bunun ylın ikinci yarısından önce gerçekleşmesi pek ihtimal dahilinde görülmüyor.

 

2010 yılında dünyada Çin'in büyüme hızına yaklaşabileceği tahmin edilen tek büyük ekonomi ise Hindistan.

 

Uluslararası Para Fonu (IMF), Hint ekonomisinin 2010'da yüzde 6.4 oranında büyüyeceği tahmininde bulunuyor. ABD ekonomisi için yapılan büyüme tahmini ise yüzde 1,5 düzeyinde.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!