Çiller'e RP misillemesi

Güncelleme Tarihi:

Çillere RP misillemesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tekdal'ın ‘‘Çiller'i Yüce Divan'a gönderebiliriz’’ sözüyle kızışan RP-DYP kavgasında, Çiller'in Basın Müşaviri Mehmet Bican'ın tarikat yemeğinde sorumluluğun Erbakan'a ait olduğunu ima etmesi, iki parti arasındaki ilişkileri kızıştırdı. DYP'nin misillemesine dün RP, bir misillemeyle daha karşılık verdi. RP, TBMM Partilerarası Uyum Komisyonu'nda DYP'nin ‘‘Çiller, Yüce Divan'da yargılansa bile Başbakanlık yapabilir’’ formülünü reddetti.

DYP Anayasa değişikliği önerisinde Yüce Divan'a sevk raporunun Genel Kurul'da kabulü için 330 oy gerekmesini istemiş, Yüce Divan görevini de Anayasa Mahkemesi'nden alınarak Yargıtay'a vermişti. DYP önerisinde Yüce Divan'a sevk edilen kişilerin Başbakanlık yapamayacaklarına ilişkin yasağı da kaldırarak, Tansu Çiller'in Yüce Divan'a gönderilmesi durumunda önündeki engelleri kaldırmayı hedeflemişti.

Bu arada DYP Basın Müşavirliği'nden dün yapılan açıklamada, Mehmet Bican'ın, Anayasa Mahkemesi'ne Genel Başkan Tansu Çiller'in talimatı ile dilekçe vermediği belirtildi. Anayasa Mahkemesi'ne ‘karşı yanıt dilekçesi’ vermeye hazırlanan RP, ise tarikat iftarının sorumluluğunu bu kez de Refahyol'un Başbakanlık Müsteşarı Osman Kadri Keskin'in üzerine yıktı. RP Grup Başkanvekili Temel Karamollaoğlu, iftara katılacak olanları Keskin ile basın müşavirliğindeki görevlilerin de aralarında bulunduğu bürokratlarının saptadığını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!