Çiller şimdi de tersini söylüyor

Güncelleme Tarihi:

Çiller şimdi de tersini söylüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 21:42

28 Şubat davasında dün tanık olarak ifade veren dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller’in basın müşaviri Mehmet Bican, “Çiller’in Batı Çalışma Gurubu’ndan (BÇG) haberi vardı. Tansu Çiller dün ne dediyse bugün tersini söylemeye başladı” dedi.

Haberin Devamı

Bican, dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener’in, Çiller’in eşi Özer Çiller’in elini öptüğünü de iddia etti. 28 Şubat sürecinde, Refah-Yol hükümetine devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 sanık hakkındaki davaya Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkeme, dünkü duruşma için Çiller’in SEGBİS sistemi ile tanık olarak ifadesinin alınmasına karar vermişti. Ancak Çiller, sağlık mazereti sunarak duruşmaya katılmadı. Tanık olarak dinlenen basın müşaviri Bican, ifadesinde özetle şöyle dedi: “BÇG’nin Genelkurmay Karargâhı içinde yasalara uygun kurulduğunu hatırlıyorum. Tansu Hanım, hiçbir şekilde Silahlı Kuvvetler’le arasını bozmak istemedi. Örneğin MGK kararlarının imzalanması konusunda Erbakan’ın peşinde koştu, o imzalattı. ‘Ya imzalarsın ya imzalarsın’ dedi.”

ANLAYAMIYORUM

Haberin Devamı

Sanık avukat Ümit Kara’nın, “Anlatıklarınızla, Çiller’in bu dava kapsamında söyledikleri şeyler arasında fark var. Nasıl izah ediyorsunuz?” sorusu üzerine Bican, “Çiller’i anlamakta zorluk çekiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!