Çılgın Liseliler

Güncelleme Tarihi:

Çılgın Liseliler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Haftanın yeni filmlerinden ‘‘Çılgın Liseliler’’ (Rushmore), adından da kolayca anlaşılabileceği gibi bir liseli gençlik filmi. Yönetmenliğini Wes Anderson'ın üstlendiği filmin senaryosunu da -Owen Wilson ile birlikte- yönetmeni yazmış.

Rushmore Akademisi 10. sınıf öğrencilerinden Max Fischer (Jason Schwartzman) adlı bir gencin okuldaki kadın öğretmenlerinden birine duyduğu aşkı anlatan film, yönetmeninin mezun olduğu Texsas-Houston'daki St. John's Lisesi'nde çekilmiş. ‘‘Çılgın Liseliler’’ yönetmenin ikinci filmi. Wes Anderson daha önce senaryosunu yine Owen Wilson ile yazdığı ‘‘Bottle Rocket’’ filmini yönetmişti.

Filmin konusunu da kısaca anlatalım. Max Fischer okulunun en aktif öğrencilerinden biridir. Okul gazetesi ve yıllığının editörlüğünü yaparken; Satranç, Fransız ve Alman Kulüpleri'nin de başkanlığını yürütür. Üstelik kendi adını verdiği bir tiyatro topluluğunun da kurucusudur. Bu kadar faal olan Max'in en önemli sorunu ise derslerine zaman ayıramadığı için okulun en kötü öğrencisi olmasıdır. Bu arada Max okula yeni gelen öğretmenlerden Bayan Cross'a (Olivia Williams) aşık olur. Öğretmeninin kalbini kazanmak için de okula onun adına dev bir akvaryum yaptırmak için harekete geçer. Yardım için de okula zaman zaman bağış yapan çelik kralı Bay Blume'a (Ghostbusters/Hayalet Avcıları'ndan Bill Murray) başvurur. Max adamla kısa zamanda dost olur ama Bay Blume'un da Bayan Cross'a aşık olmasıyla işler karışır...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!