Cihangir'de eğlence mekanında kadına şiddet görüntüleri büyük tepki çekmişti! Bakan Yerlikaya duyurdu: Gereği yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2024 13:20

İstanbul Beyoğlu'nda 'Divane Cihangir' isimli mekanda 3 kadına yönelik şiddet sosyal medyada büyük tepki çekmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından şüpheli M.M.D. ve V.T.'nin gözaltına alındığını duyurarak, "Kadına şiddet uygulamaya kalkan her kim olursa affetmeyiz! Eğer buna cüret eden olursa hukuk önünde hesabını verir" ifadelerini kullandı. Şüpheli M.M.D.'nin 13, V.T. 'nin ise 12 suç kaydı olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

İstanbul Beyoğlu'nda Cihangir Mahallesi'nde 3 Haziran'da Divane Cihangir' isimli mekana giden A.İ.K, H.E. ve Y.T. ile işletme çalışanları arasında, yüksek geldiği iddia edilen hesap nedeniyle tartışma çıktı.

Mekanın koridoruna da taşan tartışma, burada kavgaya dönüştü. İşletme ortaklarından biri ile diğer çalışanların araya girmesiyle taraflar ayrıldı.

Olayla ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının ardından 31 Temmuz gecesi Karaköy Polis Merkezine başvuran üç kadın, kendilerini darbettiğini öne sürdükleri iş yeri ortaklarından V.T. ile çalışan M.M.D'den şikayetçi oldu.

İş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti.

BAKAN YERLİKAYA: GEREĞİ YAPILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kadına şiddet uygulamaya kalkan her kim olursa affetmeyiz! Eğer buna cüret eden olursa hukuk önünde hesabını verir" dedi. 

Haberin Devamı

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, Beyoğlu ilçesi Ömer Avni Mahallesinde bulunan bir eğlence yerinde meydana gelen ve 02.08.2024 tarihinde bazı medya kuruluşlarında yer alan olayla ile ilgili olarak;

Olayın meydana geldiği eğlence yerinde, kadın şahısların telefonlarını şarj etmek için bekledikleri sırada, iş yeri çalışanları tarafından hesap getirilerek iş yerinin kapanacağı söylendiği, iş yeri çalışanları ile aralarında telefonu şarj edip biraz daha beklemek için kalma yüzünden çıkan tartışma sonrasında olayın meydana geldiği, başka masadan gönderilen herhangi bir şey olmadığı şahısların beyanlarından anlaşılmıştır.

İncelemelerde; görüntülerde yer alan ve kadın şahısları darp ettiği anlaşılan şahısların M.M.D. ve V.T. oldukları tespit edilmiş, tespiti yapılan şüpheliler 02.08.2024 tarihi saat 21.30 sıralarında yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYITLARI ÇIKTI

Şüpheli şahıslar hakkında yapılan incelemede çeşitli suçlardan M.M.D.'nin 13, V.T. 'nin ise 12 suç kaydı olduğu anlaşılmıştır.
Konu ile ilgili yakalanan şüpheliler 03.08.2024 tarihinde kasten yaralama ve cinsel taciz suçlarından adli makamlara sevk edilmiştir."

Haberin Devamı

MEKAN MÜHÜRLENDİ

Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Cihangir'de bulunan bir eğlence mekanında 3 kadına yönelik şiddet ve darp görüntülerinin ortaya çıkması üzerine harekete geçti. Gerekli incelemelerin ardından emniyet güçleri ile birlikte işletmeye giden Beyoğlu Belediyesi zabıta ekipleri, güvenlik gerekçesi ve bina içinde bulunan ruhsatsız bölüm nedeniyle mekanı mühürledi.

Cihangirde eğlence mekanında kadına şiddet görüntüleri büyük tepki çekmişti Bakan Yerlikaya duyurdu: Gereği yapıldı



“BEYOĞLU KİMSENİN ‘O SAATTE ORADA NE İŞİN VARDI' DEMEYECEĞİ BİR İLÇE OLARAK KALACAK”

Olaya ilişkin sosyal medya hesabından açılama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, "Kamuoyunda gündeme gelen içinde ruhsatsız SPA da bulunan malum işletme, emniyetten gelen yazı doğrultusunda güvenlik gerekçesiyle zabıtalarımız tarafından mühürlenmiştir. Beyoğlu, kadınların istediği saatte güvenle gezdiği, kimsenin ‘O saatte orada ne işin vardı' demeyeceği bir ilçe olarak kalacak. Huzur ve güvenlik ortamının bozulmasına müsaade etmeyeceğiz, müsamaha göstermeyeceğiz. Duyarlılık ve tepki gösteren esnafımıza, hakkından vazgeçmeyen kadınlara, suçluları yakalayarak adalete teslim eden emniyet güçlerimize ve Beyoğlu'na sahip çıkan tüm komşularımıza teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!