Cihan Kırmızıgül tahliye oldu

Güncelleme Tarihi:

Cihan Kırmızıgül tahliye oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2012 00:04

Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül "Terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı davada 25 ay sonra tahliye oldu.

Haberin Devamı

PKK terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla 25 aydır tutuklu yargılanan ve taktığı poşunun aleyhinde delil sayıldığı belirtilen Cihan Kırmızıgül'ün bugün 8. duruşması vardı. Duruşma sonunda mahkeme Cihan Kırmızıgül'ün tahliyesine karar verdi.    

 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık  Kırmızıgül katıldı.

Mahkeme heyeti, Kırmızıgül'ün tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak  tahliyesine karar verdi.
   

CİHAN İÇİN KLİP HAZIRLADILAR / WEB TV

 

Galatasaray Üniversitesi Endüstri  Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül'ün, “terör örgütü PKK'ya üye  olmak” ve “mala zarar vermek” gibi suçlardan yargılandığı dava dosyası, karar  verilmek üzere incelemeye alındı. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık  Kırmızıgül katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Rüstem Eryılmaz dışındaki mahkeme üyelerinin  Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Ankara'da düzenlediği seminere katılması  nedeniyle diğer mahkemelerde görevli üye hakimler heyette yer aldı.

Duruşmada, İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Işık, daha önce verilen  esas hakkındaki mütalaayı tekrar ettiğini söyledi.

Heyet Başkanı Rüstem Eryılmaz, mahkeme heyetindeki değişiklik nedeniyle  bu celse karar verilmeyeceğini belirtti.

Kırmızıgül'ün avukatı Hasan Fehmi Demir de mahkeme heyetindeki değişiklik  nedeniyle esas hakkında savunma yapmayacağını, sadece tahliye talebinde  bulunacağını dile getirdi.

Demir, müvekkili hakkındaki iddianın gizli tanık ve olay yakalama  tutanağına dayandırıldığını ifade ederek, gizli tanığın Kırmızıgül'ün olay  yerinde bulunmadığını ifade ettiğini söyledi.

Olay tutanağını hazırlayan kolluk görevlilerinden 2'sinin yakalamaya  bizzat katıldığını, duruşmada dinlenilen bu kişilerin beyanlarının da çelişkili  olduğunu dile getiren Demir, polis tutanağının tek başına kanıt olarak kabul  edilmesinin mümkün olmadığını ve mahkumiyet kararı verilmesinin imkansız olduğunu  kaydetti.

Demir, müvekkilinin suç işlemediğinin sabit olduğunu, savcının da  duruşmalardaki çeşitli mütalaalarında çelişkili görüşlerinin bulunduğunu,  savcılığın dahi şüphesini yenemediğini belirtti.

Avukat Demir'in konuşmasını yaptığı sırada Savcı İsmail Işık'ın cep  telefonu çaldı. Savcı Işık, kısa süreliğine salondan dışarı çıkarken, avukat  Demir de konuşmasına savcı geldikten sonra devam etti.

Kırmızıgül'ün diğer avukatı Fikret İlkiz de mahkemenin tahliye kararı  vermemesi için hiçbir neden olmadığını belirterek, bu nedenle tutuklama kararının  kaldırılmasını istedi.

Kırmızıgül'ün tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, heyet değişikliği  sebebiyle karar verilmek üzere dosyanın incelemeye alınmasına hükmetti.

Duruşma, 11 Mayıs 2012 tarihine ertelendi.

Bu arada, Heyet Başkanı Eryılmaz, duruşma başladığı sırada izleyici  olarak katılan avukatların sanık avukatları için ayrılan bölüme oturmalarına izin  vermedi. Bunun üzerine avukatlar, izleyicilerin bulunduğu bölümden davayı  izledi.

Duruşmaya ayrıca CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP İstanbul  Milletvekili Melda Onur ile avukat Eşber Yağmurdereli de izleyici olarak  katıldı.

Mahkeme heyetinin tahliye kararının ardından Kırmızıgül'ün babası ve  kardeşi ile arkadaşları, kararı sevinç ve gözyaşlarıyla karşılarken birbirlerine  sarıldı. Adliyenin önünde bekleyen üniversite öğrencileri de tahliye kararını  sevinç ve alkışlarla kutladı.

Cihan Kırmızıgül'ün kardeşi Ferhat Kırmızıgül, basın mensuplarına yaptığı  açıklamada, tahliye kararından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Allah  içerdekilere de bu mutluluğu yaşatsın” dedi.

İDDİANAMEDEN

Haberin Devamı

Dönemin özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Kasım İlimoğlu  tarafından hazırlanan iddianamede, Kırmızıgül'ün, bir markete PKK terör örgütü  adına eylem yapmak amacıyla molotofkokteylli saldırıda bulunduğu, markette yangın  çıktığı ve zarar oluştuğu, yüzünü poşuyla kapattığı, örgüt üyesi olarak  tanınmamaya çalıştığı, örgütün eylemlerini benimseyip, organik yapısı içinde yer  aldığı belirtiliyor.
 
İddianamede, tüm bu suçlardan Kırmızıgül'ün 19 ile 61,5 yıl arasında  değişen hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!