Çiğli’de askeri uçak düştü: 2 pilot şehit

Güncelleme Tarihi:

Çiğli’de askeri uçak düştü: 2 pilot şehit
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2007 00:00

İzmir’de eğitim uçuşu için havalanırken düşen askeri uçakta, Hava Pilot Yüzbaşı Tunç Fidaner ile Pilot Teğmen Muzaffer Gümüş şehit oldu.

Çiğli’deki 2’nci Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkezi Komutanlığı 122’nci Jet Eğitim Filosu’nda görevli öğretmen Pilot Yüzbaşı Tunç Fidaner ile öğrenci Pilot Teğmen Muzaffer Gümüş, dün saat 17.40’da T-38 tipi çift motorlu uçakla gece eğitim uçuşu için kalkışa geçti. Uçak saat 17.43’te henüz bilinmeyen nedenle kalkış sırsında infilak ederek Çiğli Üssü sınırları içinde düştü. Kısa süre önce baba olan Pilot Yüzbaşı Fidaner ile Pilot Teğmen Gümüş, fırlatma koltuklarını kullanmaya fırsat bulamadı ve şehit oldu. Uçağın düştüğü yerde çıkan yangın, askeri itfaiye tarafından söndürüldü. Kazayla ilgili 2’nci Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından inceleme başlatıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Kazada pilotlar Tunç Fidaner (1997-149) ve Teğmen Muzaffer Gümüş (2006-76) şehit olmuştur. Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma faaliyetleri devam etmektedir" denildi.

Yeni yılda modernize edilecekler

TÜRK Hava Kuvvetleri’nde T- 38 tipi eğitim uçakları, pilot eğitim programının son aşamasında kullanılıyor. Amerikan, Northrop Şirketi imalatı uçaklarda biri öğrenci diğeri de öğretmen olmak üzere 2 pilot bulunuyor. Bu uçaklardan 55 adeti, 2008 yılı başından itibaren Ankara’da bulunan TAI Tesisleri’nde modernizasyona tabi tutulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!