Güncelleme Tarihi:
Ciğer yapılışının pek çok farklı yolu olsa da ülkemizde en çok yapılan ciğerlerden birisi olan Arnavut ciğerinin tarafı vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Arnavut ciğeri yapılışı oldukça kolay bir yolla gerçekleşebiliyor. Peki, ciğer nasıl yapılır? İşte Arnavut ciğeri tarifi.
Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyın. Arnavut ciğerini un ve karbonatla harmanlayın. Tavada yağı kızdırın. Kızgın yağın içine ciğerleri ekleyin. Ara ara karıştırarak, 2 dakika kızartın. Kızarttığınız ciğerleri bir peçetenin üzerine yayıp fazla yağını süzdürün. Kimyon, kırmızı toz biber, isteğe bağlı olarak pul biber, tuz ve bir miktar karabiberle tatlandırın. Servis tabağına taze otları yerleştirin üzerine hazırladığınız ciğerleri ekleyin.
Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyın. Arnavut ciğerini un ve karbonatla harmanlayın. Tavada yağı kızdırın. Kızgın yağın içine ciğerleri ekleyin. Ara ara karıştırarak, 2 dakika kızartın. Kızarttığınız ciğerleri bir peçetenin üzerine yayıp fazla yağını süzdürün. Kimyon, kırmızı toz biber, isteğe bağlı olarak pul biber, tuz ve bir miktar karabiberle tatlandırın. Servis tabağına taze otları yerleştirin üzerine hazırladığınız ciğerleri ekleyin.