Çığ ÅŸehitlerine veda... Çok acı kare!

Güncelleme Tarihi:

Çığ şehitlerine veda... Çok acı kare
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 06, 2020 15:06

Türkiye bugün Van'daki çığ felaketinde hayatını kaybedenlere ağlıyor. İkinci çığ faciasında şehit olan 9 güvenlik korucusu ile 2 itfaiye erinin cenazesi Van'ın Çatak ilçesine gönderilirken, Bahçesaray ilçesinde de 6 kişi için tören düzenlendi. Çatak'taki törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve binlerce kişi katıldı. Öte yandan, saat 15.00 itibariyle çığın altında kalan bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. İki çığda yaşamını yitirenlerin sayısı 41'e yükseldi.

Haberin Devamı

Van- Bahçesaray karayolundaki ikinci çığ faciasında şehit olan 9 güvenlik korucusu ile 2 itfaiye erinin cenazeleri, Van Filo Komutanlığı'ndaki törenin ardından Çatak ilçesine gönderildi.

Çığ şehitlerine veda... Çok acı kare

Çatak'ta, güvenlik korucuları ve 2 itfaiye eri için tören düzenlendi. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve binlerce kişi katıldı.

Çığ şehitlerine veda... Çok acı kare

Cenazeleri Merkez Camisi'ne getirilen güvenlik korucuları ve itfaiye erleri için cenaze namazı kılındı. Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından, aileleri tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakan aileleri askerler teselli eti.

Haberin Devamı

Çığ şehitlerine veda... Çok acı kare

Bakan Soylu da şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Çığ şehitlerine veda... Çok acı kare

Van'ın Bahçesaray ilçesinde düşen çığ altında kalarak şehit olan şehit güvenlik korucuları ile itfaiye personelleri törenin ardından defnedildi. Törende şehit yakınları göz yaşı döktü.

Ä°TFAÄ°YE ERLERÄ° TOPRAÄžA VERÄ°LDÄ°

Törenin ardından itfaiye erleri Emrullah Ersari ile Fevzi Sevinç ilçe mezarlığında gözyaşları arasında defnedildi. Güvenlik korucularının cenazeleri ise toprağa verilmek üzere, kırsal mahallelere gönderildi. Nesim Yavuz'un cenazesi Kayaboğazı Mahallesi'ne, Tahsin Karan, Nimet İnçamur, Hekim Kazgan'ın cenazeleri, Alacaer Mahallesi'ne, Mehmet Esen, Nimettulah Mantaş, Abdulselam Mantaş, Bayram Bulcar, Metin Mantaş'ın cenazeleri ise Alacaer Mahallesi'nin Çemik Mezrası'na götürüldü.

Çığ şehitlerine veda... Çok acı kare

Haberin Devamı

BAHÇESARAY İLÇESİNDE 6 KİŞİ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Van'ın Bahçesaray ilçesinde düşen çığın altında kalarak yaşamını yitiren 6 kişi için tören düzenlendi.

Van Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından Muzaffer Kaya, Mehmet Emin Kurt, Hayrettin Durak ve akraba olan Übeyt, Sadık ile Hayrettin Kapağan'ın cenazeleri Norşin Camisi'ne getirildi.

Çığ şehitlerine veda... Çok acı kare

Burada kılınan namazın ardından İl Müftüsü Ömer Keskin dua etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez ile vatandaşlar, 6 kişinin Türk bayrağına sarılı tabutlarını omuzlarında taşıyarak cenaze aracına bıraktı.

Haberin Devamı

Cenazeler, kent merkezindeki Karşıyaka ve EskiÅŸehir mezarlıklarına defnedilecek.Â

Çığ şehitlerine veda... Çok acı kare

VAN'DAKİ ÇIĞ DÜŞMESİNDE ŞEHİT OLAN ASKERİN ARTVİN'DEKİ BABAEVİNDE YAS VAR

Van'da çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Özen Akçam'ın Artvin’in Ardanuç ilçesindeki baba ocağında yas var.

Şehit Akçam'ın naaşı, Van Jandarma Filo Komutanlığındaki törenin ardından uçakla Trabzon'a gönderildi.

Trabzon Havalimanı'nda düzenlenen törenin ardından şehidin cenazesinin bulunduğu konvoy, Artvin'e hareket etti.

Şehidin Ardanuç ilçesi Bulanık köyündeki babaevine dev Türk bayrağı asıldı.

Farklı noktalarına Türk bayrağı asılan köyün meydanına AFAD ekiplerince taziye çadırı kuruldu.

Haberin Devamı

Çığ şehitlerine veda... Çok acı kare

Akçam'ın naaşı yarın Ardanuç Merkez Camisi'nde cuma vakti kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığında defnedilecek.

Köyde çiftçilik yapan Nazım–Emine Akçam çiftinin üç çocuğundan biri olan şehidin ilk görev yeri Van'da 5 aylık asker olduğu öğrenildi.

Köy muhtarı İrfan Deriner, şehadet haberiyle yasa boğulduklarını ifade ederek, "Akçam köyümüzün ilk şehidi. Şehit haberini aileye vermekte çok güçlük çektik. Ailesi perişan halde. Başta köyümüzün, Artvin’in ve tüm Türkiye'nin başı sağ olsun" dedi.

Öte yandan yarın Artvin’in Şavşat ilçesinde düzenlenecek olan "25. Uluslararası Kar Üstü Karakucak Güreşleri" iptal edildi.

Haberin Devamı

Çığ şehitlerine veda... Çok acı kare

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ AVCI'NIN NAAŞI KARS'A GETİRİLDİ

Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ altında kalan 2 kişiyi arama çalışmaları sırasında yaşanan ikinci çığ düşmesi sırasında şehit olan Avcı'nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Van Jandarma Filo Komutanlığındaki törenin ardından uçakla Kars'a yollandı.

Çığ şehitlerine veda... Çok acı kare

Kars Harakani Havalimanı'na getirilen şehit Avcı'nın naaşı, askeri uçaktan askeri tören mangasınca alınıp bir süre omuzlarda taşınarak cenaze nakil aracına konuldu. Şehit Avcı'nın naaşının getirilişi sebebiyle havalimanında düzenlenen törende İl Müftüsü Yusuf Eviş dua etti. Bekar olan Avcı'nın naaşı daha sonra cenaze nakil aracı ile ailesinin yaşadığı Arpaçay ilçesine götürüldü. Şehit Avcı'nın naaşı cenaze arabasına konulduğu sırada fenalık geçiren yakınlarını Kars Valisi Türker Öksüz, teselli etmeye çalıştı.

Çığ şehitlerine veda... Çok acı kare

Havalimanındaki törene, Vali Öksüz ve Müftü Eviş'in yanı sıra 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün , İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan ve askerler ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı. Şehit Avcı'nın, cenazeye katılacak bazı yakınlarının şehir dışında olması yüzünden yarın ilçe mezarlığında defnedileceği belirtildi.

CAN KAYBI 41'E YÃœKSELDÄ°

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde çığın düştüğü Karabet Tüneli'ne 4 kilometre mesafedeki bölgede arama çalışmaları sürüyor.

Çığ felaketinin yaşandığı bölgede arama çalışması yürüten Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve AFAD ekipleri, bir kişinin daha cansız bedenine ulaştı.

Bölgede arama çalışmaları devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!