Çığ geçit vermiyor

Güncelleme Tarihi:

Çığ geçit vermiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2006 00:00

Çığ düşmesi sonucu Şırnak-Hakkari karayolu 23 gündür kapalı. Yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden yol karayollarının bütün çabalarına rağmen açılamıyor. Birçok bölgede okullar dün de tatil edildi.

ŞIRNAK-Hakkári karayolu, 23 günden bu yana çığ düşmesi nedeniyle kapalı. Karayolu, ekipler sürekli çalışmasına karşın yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle açılamıyor. Şırnaklı kamyon şoförü İhsan Güler, aracının Şırnak-Hakkári karayolunda 23 gündür mahsur kaldığını söyledi. Eşi ve çocuklarıyla birlikte kamyonla Hakkári’ye giderken çığ düşmesi sonucu yolda mahsur kaldıklarını kaydeden Güler, şunları söyledi: "Eşim ve çocuklarım karayolları ekiplerince kurtarıldı. Bense kamyonun yanında bekledim. Geceleri çığın düştüğü bölgeye yakın bir köyde konakladım. 22 gün kaldıktan sonra Şırnak’a geri dönmek zorunda kaldım. Aracım hálá orada"

Tunceli-Ovacık yolunun 45 ve 46. kilometrelerindeki Yoncalı mevkiinde de birkaç noktaya çığ düşmesi sonucu karayolu ulaşıma kapandı.

Düzce’nin Akçakoca İlçesi’nde sabah saatlerinde etkili olan poyraz, balıkçıları zor durumda bıraktı. Balıkçılar, dalga boyunun 4 metreye yükselmesi nedeniyle balıkçı barınaklarına sığındı.

Fırtına, Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde etkili oldu. Hızı 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar yüzünden kayıklar limana çekildi, yıkılan ağaçlar belediye görevlileri tarafından kesildi. Erdek ile deniz ulaşımını 3 günden bu yana sağlayamayan Marmara ilçesine dün de elektrik verilemedi.

Kötü hava koşulları nedeniyle dün, Zonguldak, Bilecik, Bursa, Tekirdağ’ın Çerkezköy, Saray ve Malkara İlçeleri, Manisa’nın Alaşehir, Demirci, Köprübaşı ve Gördeş ilçeleri, Konya’nın Hadim İlçesi’nde okullar 1 günlüğüne tatil edildi.

Meteoroloji yetkilileri, yurttaşları sel konusunda uyarırken, Adıyaman’da 250, Gaziantep’te de 80 ev ve işyerini su bastı.
/images/100/0x0/55eb3917f018fbb8f8b35c99


Asker kurtardı

HAKKÁRİ’ye 80 kilometre uzaklıktaki Geçitli Köyü’nün yolları da yoğun kar yağışından kapandı. Böbrek hastası Mehmet Erol (72) ve Avdel Akar (47) hastaneye gidemeyince rahatsızlandı ve Geçitli Karakol Komutanlığı’na getirildi. Bir askeri helikopter, Erol ve Akar’ı alarak, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’na getirdi. İki hasta Devlet Hastanesi’ne götürülüp tedavi altına alındı.

Öğretmen servisi

Karlıdere Köyü’nde görevli öğretmenler Ali Haydar Demirel ve Dündar Azbay, yol kar nedeniyle ulaşıma kapanınca Valiliğe başvurdu. İki öğretmen İl Sivil Savunma Müdürlüğü’ne ait jet-ski ile köye götürüldü.

Buzul çağı gibi

Tekirdağ’da kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Denizde saatte 56 kilometre hızla esen rüzgar nedeniyle gemiler limanda bekliyor. Soğuktan liman çevresindeki hemen her şey donmuş durumda.

95 yıl sonra dondu

İZMİR’in Ödemiş İlçesi’ndeki krater gölü, 95 yıl aradan sonra ilk kez dondu. Gölcük Beldesi yakınında bulunan göl, çevresindeki yaylada da kar kalınlığı, 80 santimetreye ulaştı.

Nişantaşı’nda kayak

YOĞUN kar yağışının ardından İstanbul’da, kayak merkezlerini andırır görüntüler yaşandı. Kar, Nişantaşı’nda kaldırımları örtünce bir tekstil şirketinde çalışan Osman Partal, kayaklarını kuşanıp Manolya Sokak’a çıktı. Heves edip aldığı kayak takımlarını ilk kez kullandığını söyleyen Osman Partal, "Kar yağışı benim için bir fırsat oldu. Çok mutluyum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!