Çifte şampiyonlar

Güncelleme Tarihi:

Çifte şampiyonlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2024 07:00

Bu yıl düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Galatasaray Lisesi öğrencileri Berra Kuruş, Muhammed Ömer Ensarioğlu ve Kevser Gül Demir, Alan Yeterlilik Testleri’nin (AYT) eşit ağırlık bölümünde ilk üçe girmeyi başardı. Aynı üç öğrenci 2019 yılında düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda da tam puan alarak Türkiye birincisi olmuştu.

Haberin Devamı

Bu yıl 8-9 Haziran’da düzenlenen YKS’nin sonuçları 16 Temmuz’da açıklandı. 2 milyon 918 bin 362 adayın katıldığı sınavda Türkiye genelinde 9 kişi kendi alanlarındaki tüm soruları doğru yanıtlayarak şampiyon oldu. Bu şampiyonlardan biri de Alan Yeterlilik Testi (AYT) eşit ağırlık alanında tüm soruları doğru yanıtlayan Berra Kuruş oldu. Galatasaray Lisesi’ni bitiren Berra Kuruş’un okul arkadaşları Muhammed Ömer Ensarioğlu ile Kevser Gül Demir de aynı alanda ikinci ve üçüncü oldular. Berra, Muhammed Ömer ve Kevser Galatasaray Lisesi’ne girdikleri yıl olan 2019’da da LGS merkezi sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak isimlerini şampiyonlar listesine yazdırmışlardı. Sınavda dereceye giren öğrencilerin büyük bir başarı sergilediğini dile getiren okul müdürü Prof. Dr. Mustafa Reşat Dabak, “İstikrarlı olarak ders çalışan, disiplini elden bırakmayan, kendilerine sunulan imkanlardan faydalanan öğrencilerimizin başarısı hepimizi gururlandırdı. Zekanın, düzenli çalışmayla birleşmesiyle başarının gelmesi kaçınılmaz” dedi.

Haberin Devamı

ŞAMPİYON OLDUĞUMU HAYAL EDİYORDUM
Annesi ve babası sosyal bilgiler öğretmeni olan ve sınava hazırlık sürecini LGS’ye hazırlanan kardeşiyle dayanışma içinde tamamlayan Berra Kuruş, YKS’de birinci olmayı hedeflemediğini dile getirerek şöyle konuştu:
“Şampiyon olmayı hedeflemesem de ara sıra kendimi bu şekilde hayal ettiğim oluyordu. Sınava psikolojik olarak hazır girdim ve zamanımı iyi yönettim. LGS ve YKS sürecinde hep düzenli çalışan biri oldum. Hazırlık sürecinde performansımı zamanla artırarak ilerledim. Özellikle bu yıl AYT’deki matematik kısmı çok zorlayıcıydı. Sınavın ortasında dağıldığım bir an oldu ama sonra hemen toparladım. Sınavda sakin kalabilmek bu nedenle çok önemli. Boğaziçi, Sabancı ya da Koç Üniversitesi’nde ekonomi bölümünde okumayı istiyorum. Sonuçlar açıklandığında ailem de çok sevindi, onlar için çok büyük bir gurur olduğunu dile getirdiler. Bir erkek kardeşim var o da bu yıl LGS’ye hazırlandı. Evde yoğun bir şekilde ders çalışan birinin daha olması ikimize de fayda sağladı. Bu süreçte birbirimize çok destek olduk. Kardeşim Selim Efe de LGS’de yüzde 0,29’luk dilime girdi."

Haberin Devamı

Çifte şampiyonlar

AİLEM HEP DESTEKLEDİ
Muhammed Ömer Ensarioğlu da AYT eşit ağırlık Türkiye ikincisi oldu. Sınav sonuçlarının açıklanmasını sabaha kadar heyecanla bekleyen Ensarioğlu, şunları söyledi:
Derece yapmayı beklemiyordum, şaşırdım. Ailem Diyarbakır’da yaşadığı için ben Galatasaray Lisesi’nde pansiyonda kalıyordum. Pansiyonun okulumuzla aynı binada olması sebebiyle hazırlık sürecimin çoğunu okulun kütüphanesinde arkadaşlarımla ders çalışarak geçirdim. Sıkı, disiplinli ve sistemli bir şekilde sınava hazırladım. Boğaziçi Üniversitesi’nde iktisat okumayı planlıyorum. Babam bir şirkette müdür pozisyonunda görev alıyor, annem de inşaat mühendisi ama şu an mesleğini yapmıyor. Hatta annem matematik netlerimin iyi olmasının sebebinin onun genlerinden kaynakladığını düşünüyor. Ailem bu süre zarfında uzakta da olsa hep desteğini hissettirdi. 10’uncu sınıftayken sınava eşit ağırlık alanından hazırlanmak istediğimi söylediğimde buna karşı çıkmadılar. Çünkü Diyarbakır’da genelde herkesin tıp okuması istenir ancak onlar kararıma saygı duydu.”

Haberin Devamı

Çifte şampiyonlar

SINAV SENESİ LİSENİN EN GÜZEL DÖNEMİYDİ
Eşit ağırlıkta ilk 10’da yer almayı beklediğini dile getiren ancak bu alanda Türkiye üçüncüsü olmayı başaran Kevser Gül Demir de başarı hikayesini şöyle anlattı:
“Kahramanmaraşlıyım ve ailem de orada yaşıyor. Bu nedenle okulun yatılı öğrencilerinden biriyim. Lisemizde 12’nci sınıflara özel bir kütüphanemiz var. Hazırlık sürecim burada geçti hatta Muhammed Ömer ile karşılıklı oturup çalışıyorduk. Hazırlık sürecinde en çok matematik dersine ağırlık verdim çünkü benim için matematik dersten ziyade bir hobi gibiydi. Sıkıldığım zamanlarda hep matematik sorusu çözdüm. Gerçekten çok çalıştım ve emek verdim. Bunun karşılığını alabildiğim için büyük bir sevinç duyuyorum. Sınav yılı olmasına rağmen Galatasaray Lisesi’ndeki son senemin orada geçirdiğim 5 yıl içinde en güzeli olduğunu düşünüyorum. Çünkü arkadaşlarımla büyük bir dayanışma içindeydik. Boğaziçi Üniversitesi’nde işletme ya da ekonomi okumak istiyorum. LGS’de şampiyon olduğum için YKS’ye hazırlanırken annem hep ‘yine derece elde edeceksin, başaracağını biliyorum’ diyordu. Bu süre zarfında bana çok destek oldu ve elde ettiğim sonuca ailem de çok sevindi.”

 

BAKMADAN GEÇME!