Çiftçiden hükümete sazlı-sözlü protesto

Güncelleme Tarihi:

Çiftçiden hükümete sazlı-sözlü protesto
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2007 11:13

ARDAHAN'da yem paralarının alamayan çiftçiler, hükümeti sazlı- sözlü protesto etti.

Haberin Devamı

Kazım Karabekir Caddesi’ndeki Dursun Akçam Kültür Salonu’nda toplanan 60 köy muhtarı ile çok sayıda çiftçi, halk ozanlarının çalıp söyledikleri türküler eşliğinde hükümetin çiftçiye yönelik uyguladığı politikayı eleştirdi. Ozan Hüseyin Beşiktaş, “Doğu’nun sınır Kapısı işte burası/ Sormazlar ki içinizde nedir azap yarası/ Söz verirler vermezler hani yemin parası/ Dinleyip anlayanlar hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Sırayla kürsüye çıkarak hükümetten yem paralarını isteyen ozanlardan Tuncay Kıltaş ise, “Çıkıp sahaya kendini övme/ Şeytana uyup ta kimseye sövme/ Gücün yeter diye yetimi dövme/ Deme kuvvetliyem kolum yahşidir’ dörtlüğünü okudu. Son olarak sahneye, Ardahan'a ‘Ben köyümden göçer miydim?’ adlı türküsüne klip çekimi için gelen halk ozanı Yener Yılmazoğlu çıktı. Yımazoğlu da, “Ardahan'dan Ankara'ya duy sesimizi ay baba perişanız / Saman yok sular gelmez duy sesimizi Ankara perişanız / Nece engeller aşacak, yem parası hangi cumaya gelecek / Duy sesimizi Ankara perişanız’ diye seslendi.

Haberin Devamı

Toplantıya katılan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt kendisini savunarak, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile 1 ay önce yaptıkları görüşmede yem parasının ödeneceğini söyledi. Öğüt, “Bunun üzerine çiftçilere paranın şubatta ödeneceği müjdesini verdim. Ancak, bu sözünü yerine getirmeyen bakanlık, yolsuzluk iddiaları olduğunu ve yapılacak soruşturmadan sonra paraların ödeneceğini söyledi. Ardahan'da herhangi bir şikayet olmadığını, bu nedenle Ardahanlı çiftçilerin parasının ödenmesini talep ettim. Bu seferde Bakan Eker bana, 2005 yılında Ardahan'a 4 bin 500 YTL ödeme yapıldığını, bu rakamın anormal bir artış göstererek 14 bin YTL’ye çıktığını gerekçe gösterdi. Bu anlayış, mantık Müslümanlıkla, insanlıkla hangi anlayışta var arkadaşlar” dedi.

Ozanlar daha sonra, Atatürk Caddesi’nde atarabasının üzerinde türkülerine devam ettiler.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!