‘Çiftçi borçlarını ilk bir yıl ödemeyecek’

Güncelleme Tarihi:

‘Çiftçi borçlarını ilk bir yıl ödemeyecek’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2023 07:00

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim mitingi için Yozgat’taydı.

Haberin Devamı

Vatandaşlara seslenen Akşener, ilk işlerinin 15 Mayıs’tan sonra 100 bin öğretmen ataması olduğunu söyledi. Akşener, özetle şöyle konuştu:

MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ

“11 bin köy okulunu hemen açacağız. Çok az bir tamiratla açılıyor. Ve bütün köylere bir öğretmen, bir ziraat mühendisi, bir veteriner ve tekniker tayin edeceğiz. Bütün çiftçilerin borçlarını yeniden yapılandıracağız. İlk bir yılı hiç ödemesiz. Ödemeyeceksiniz. İkinci yılında bir yıl faiz ödemeli, sonra beş yıl sadece anaparayı ödeyeceğiniz bir sistem kuracağız. Mazotu mutlaka indireceğiz çiftçi için. Elektrik indirim yapacağız. Yozgat’a bir tane biyogaz tesisi kuracağız. Hem elektrik üreteceğiz hem de çok ucuza biyolojik gübre dağıtacağız. Tarım yapılacak.

Gençlerimizin 18-20 yaş altı grubuna ve ev kadınlarımıza şart ileri sürmeden 2 bin 500 lira aylık maaş bağlayacağız. Mülakatı kaldıracağız. Hak, hukuk, adalet diyorsunuz. Onun için hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı, demokrasi gerekir. Bunu derhal yerine getireceğiz. Haramilerin saltanatını beraber yıkacağız.”

Haberin Devamı

YAVAŞ: BİRİNCİ TURDA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, seçiminin ilk turda biteceğine inandığını belirterek, “Öyle bir döneme girdik ki inşallah birinci turda bitecek. Bu seçim bitecek insanları bu kadar kamplaştırmaya gerek yok. Yarın yine komşuluk yapacaklar, birlikte mesai yapacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!