Çiçek: "Mayın temizleme yasası Nisan ayında"

Güncelleme Tarihi:

Çiçek: Mayın temizleme yasası Nisan ayında
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2009 15:45

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili yasanın nisan ayında çıkmasını planladıklarını söyledi.

Açılış ve törenlere katılmak için sınır kentlerinden Kilis'e gelen Bakan Çiçek, yeni itfaiye binasının açılışında yaptığı konuşmada hükümet olarak sınırdaki mayınlı arazilerin temizlenmesine yönelik çalışma yaptıklarını, konuyla ilgili yasa tasarısını TBMM'ye sunduklarını belirtti. “Sınır boylarındaki mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili yasayı, muhalefette de sıkıntı olmazsa inşallah nisanda çıkarırız” diyen Bakan Çiçek, toprağın yapısını bozmadan mayından temizlenmesinin özel ve pahalı teknik olduğunu belirtti.

Konuşmasında bölgede yapımı planlanan Afrin Barajı konusuna değinen Çiçek, proje aşamasında bulunan ve bölgenin çok önemli su rezervlerinden biri olacak Afrin Barajı'nın yapımı için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu bildirdi. Hükümet olarak üzerinde en çok durdukları konulardan birinin su yönetimi olduğunu anlatan Bakan Çiçek, Dünya Su Konferansı'nın 16-20 Mart tarihlerinde yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla İstanbul'da yapılacağını hatırlattı. Bakan Çiçek, konuşmasından sonra Vali Turhan Ayvaz, AKP Kilis milletvekilleri Hasan Kara, Hüseyin Devecioğlu ve Belediye Başkanı Abdi Bulut ile birlikte açılışı yapılan itfaiye binasını inceledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!