CIA ajanları deşifre oldu

Güncelleme Tarihi:

CIA ajanları deşifre oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2006 22:07

ABD'de yayımlanan Chicago Tribune Gazetesi, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nda (CIA) çalışan ve bazıları yurtdışında gizli ajan olan 2 bin 653 kişinin ismini internet aracılığıyla ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Gazete, CIA çalışanlarının ve operasyonların riske atılmaması için internette arama verilerek veri bankalarında ortaya çıkarılan kimliklerin açıklanmayacağını, arama teknikleri veya diğer ayrıntılar konusunda bilgi verilmeyeceğini bildirdi.

Gazetenin, gizli ajanları deşifre etmesinin ardından üst düzey bir ABD'li yetkili, “Bunu El Kaide yapabilir mi bilmem, ama Çinliler yapabilir” diye konuştu.

CIA Başsözcüsü Jennifer Dyck, CIA Başkanı Porter Goss'un bunu duyunca büyük endişeye kapıldığını belirtirken, dışarıya bilgi sızmasının önlenmesi için bazı önlemler alındığını kaydetti.

Üst düzey bir ABD'li istihbarat yetkilisi de, CIA'daki anlayışa göre, çalışanların deşifre olmalarının sorumluluğunun kendilerine ait bulunduğunu belirterek, eğer bir kişi kimliğini gizleyemiyorsa diğerleri için de gizlemenin zor olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Yetkili, “Eğer birisi kredi kartı bilgilerini doldurur ve ortada bırakırsa bu aptallık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!