Güncelleme Tarihi:
1 Mayıs 1966 tarihinde Ordu Merkez Eyüplü Köyü’nde doğan Nedim Türkmen, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdikten sonra lisansüstü ve doktora eğitimini Marmara Üniversitesi’nde tamamladı. 1999 yılında Mali Hukuk alanında ‘Doktor’ unvanı aldı. 1995 yılında aynı fakültede Mali Hukuk Ana Bilim Dalı’nda Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaya ve Vergi Hukuku üzerine dersler vermeye başladı. Ayrıca, 2004 yılından bu yana Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu’nda Kamu Maliyesi dersleri de vermektedir.
1988 – 1999 yılları arasında, Maliye Bakanlığı'nda Gelirler Kontrolörü olarak görev yaptı. Bu süre içinde Halkalı Vergi Dairesi Başkanlığı ve İstanbul Defterdar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bürokrasideki görevi sırasında, konulara bakış açısındaki farklılığı ve uzmanlığı ile fark yarattı.
1999 yılı sonunda kamudaki görevlerinden istifa eden Dr. Nedim Türkmen, ‘Yeminli mali müşavir’ ünvanını aldı. Kısa bir süre, özel sektörde hizmet verdi. Bu süre içinde, Milliyet Gazetesi Yönetim ve İcra Kurulu Üyeliği’nde bulundu ve Altınbaş Holding’de genel koordinatörlük yaptı; Profesyonel mesleki deneyimini artırmak için Değer Yeminli Mali Müşavirlik ve Değer-D Bağımsız Denetim Anonim Şirketi’nde ortak olarak görev aldı.
2002 yılı Ocak ayında kendi yeminli mali müşavirlik şirketi olan ‘Türkmen Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi'ni kurdu. Kısa bir süre sonra, artan iş hacminin gereği olarak, 2004 yılında Türkmen Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.’yi kurdu.
KurumsallaÅŸma ve hizmet alanlarını yurtdışına da geniÅŸletmek amacıyla Türkmen Bağımsız Denetim ve YMM A.Åž. yabancı kurum ve mesleki örgütlere üye oldu. Bu çerçevede Ekim 2005’te, 25 ülkeden 65 üyesi bulunan International Practice Group’a (IPG) üye oldu. Bağımsız denetim ÅŸirketi, Mali denetim konusunda firmalara yeterlilik veren, bu konuda dünyada en üst kurum olan ve merkezi ABD baÅŸkenti Washington’daki Public Company Accunting Oversight Board’dan (PCAOB) akreditasyon aldı. Türkmen, bu konuda kendi sektörü içinde Türkiye’deki ilk firmalar arasındaki yerini aldı.Türkmen Bağımsız Denetim ve YMM A.Åž. 2006 yılında SPK’dan, 2007 yılında da EPDK’dan bağımsız denetim yapma lisansı almıştır.Â
Dr. Nedim Türkmen, vergi ve mali mevzuat konularında Türkiye’de önde gelen uzmanlar arasındadır. Özellikle 2000 yılından başlayarak, mesleki ve genel yayın yapan birçok medya organında yazılar yazmış ve yazmaya devam etmektedir. Yayınlanmış kitapları arasında, ‘Turizm Sektörünün Vergilendirilmesi’ (Yaklaşım Yayınları – Ankara; 2000) adlı kitabı sayılabilir.
Ülke sorunlarına karşı her zaman sorumlu bir Türk aydını olarak duyarlı olan Dr. Türkmen bu sorunların çözümüne katkıda bulunmak ve ülkeye hizmet etmek amacıyla, 2002 yılında CHP içinde aktif siyasete başlamış ve 3 kasım 2002 seçimlerinde Ordu’dan milletvekili aday adayı olmuştur.
Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ve Mülkiyeliler Birliği üyesi olan Dr. Nedim Türkmen, üç yılı aşkın bir zamandır Orduspor Yönetim Kurulu Üyeliği de yapmaktadır. Orduspor bu süre içinde ikinci lig (B) kategorisinde şampiyon olarak (A) kategorisine çıkmış ve burada ilk yılında play off oynamışTIR.Amacı Ordusporu süper lige çıkarmak olan bu Yönetim Kurulu içinde Türkmen transfer komitesi, mali işler ve federasyon disiplin ve tahkim kurulu ile ilgili iş ve işlemlerde önemli sorumluluklar almaktadır.
Evli ve üç çocuk babası olan Dr. Nedim Türkmen, İngilizce biliyor.
İŞTE TÜRKMEN'İN SEÇMENLERİNE MESAJI
Yüce Atatürk’ün Türkiye’nin çaÄŸdaÅŸ uygarlık düzeyinin üzerine çıkması ülküsünü yürekten paylaÅŸan ve O’nun partisi CHP’ye gönülden baÄŸlı birisi olarak, bütün varlığımı bu uÄŸurda ortaya koymak için, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Ordu’dan CHP milletvekili aday adaylığımı ilan etmiÅŸ bulunuyorum.Â
MilletvekilliÄŸi meslek deÄŸil, onurlu bir görevdir. Bu onura ulaÅŸanların, gece-gündüz demeden Türkiye’nin geleceÄŸi ve yurttaÅŸların güvenlik ve refahı için yorulmak nedir bilmeden çalışması gerekmektedir. Â
10 yıllı aşkın bir zamandır kamu hizmeti görevimde,Maliye Bakanlığı teşkilatında üst düzey görevlerde bulundum.İstanbul defterdar yardımcılığından istifa ederek kamu hizmeti görevim boyunca sahip olduğum deneyimlerimi özel sektörün danışmanlığını yaparak paylaştım. Hem bürokrasiyi hem de özel kesimin nelere ihtiyaç duyduğunu çok iyi biliyorum.
Üretim, verim ve istihdamı artırmak için, kısacası Türkiye ekonomisini büyütmek için, hem bürokraside alınması gereken önlemleri çok iyi biliyor, hem de özel sektörün hangi konularda hassasiyet gösterdiğini yıllardır gözlemliyorum. Yapılması gerekenler devlet gelirlerini daha etkin kullanarak, yeni bir vergi yükü getirmeden, enflasyonu düşürüp refahı daha eşit paylaşmaktır. İlk ve en önce yapılması gereken, kayıt dışılığı kayıt altına almak ve mikro reformlarla gelir dağılımında adaleti sağlamaktır. Yurttaşlarımızı dünyanın en pahalı benzinini kullanan , dünyada istihdam üzerindeki Vergi ve SSK yükünde şampiyonluğu kimseye bırakmayan ve dünyada bütçesinin % 70’ ini tüketiciye finanse ettiren yapıdan kurtarmak için bütün bilgi ve deneyimlerimizi kullanmak ve sonuç almak en önemli misyonumuz olacaktır. Bu ve diğer birçok hususta kendime özgü görüş ve önerilerimi kamuoyunu bilinçlendirmek üzere paylaşacağım.
Aynı zamanda bir akademisyen olarak konulara hem teorik hem de pragmatik olarak yaklaşıp, her ikisini dengede tutan özel bir yaklaşımım vardır.Maliye Bakanlığı eski Gelirler Kontrolörü olarak, özellikle vergi gelirlerini artırmak için yapılması gerekenleri yıllardır kamuoyu ile paylaşıyorum. Bunu gerek NTV’de , gerekse her hafta Cuma günü HaberTürk kanalında katıldığım’’ Ekonomi Gündemi’’ adlı programda , diğer televizyon kanalları ve gazetelerde yapmaya devam ediyorum.
Aynı zamanda, uluslar arası çevrelerdeki ilişkilerim ve bağlarımı kullanarak, bu konuda ülkeme çok yararlı olacağıma eminim.