CHP'nin başvurusuna Yargıtay'dan ret

Güncelleme Tarihi:

CHPnin başvurusuna Yargıtaydan ret
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 00:54

YARGITAY Birinci Başkanlık Kurulu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rize ve Kırşehir’e giden Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit hakkında “Yargıtay vakar ve onuruna dokunan, görev icaplarına uymayan davranışlarda bulunmak” iddiasıyla yaptığı suç duyurusunu, “Soruşturma açılmasını gerektirecek bir neden bulunmadığı” gerekçesiyle reddetti. Karar oybirliğiyle alındı.

Haberin Devamı

Tanrıkulu, başvurusunda, “Cirit halen Yargıtay Başkanı olarak yargı görevi yapmaktadır. Yargıtay Başkanı sıfatıyla katıldığı siyasi içerikli bu gezi sırasında CHP tüzel kişiliği ve özellikle CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu hakkındaki yıpratıcı konuşmaları coşku ile alkışlamış ve adeta onayladığını ifade eden bir tavır takınmıştır. Cirit’in bu ve benzeri toplantılara katılmayı alışkanlık haline getirmesi, hukuk kamuoyunda kaygılara sebebiyet vermiştir. Yargıtay Başkanı sıfatını haiz olan Cirit’in, Sayın Erdoğan’ı açıkça destekleyen davranışları, yargı etiği ve yargıçlık sıfatı ile mütenasip değildir. Geçmiş dönemlerde benzer davranışlar sergileyen yargı mensupları idari ve cezai yaptırımlarla karşılaşmışlardır” demişti.

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, Tanrıkulu’nun başvurusunu oybirliğiyle reddetti. Kurul, Cirit hakkında soruşturma açılmasını gerektirecek bir neden bulunmadığına ve işlem yapılmasına yer olmadığına karar verdi. Karar Tanrıkulu’na tebliğ edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!