CHP'li vekili Demirel, demiryolu için yürüyor

Güncelleme Tarihi:

CHPli vekili Demirel, demiryolu için yürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 14:28

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Bandırma-Bursa-Bilecik arasında yapılması planlanan demiryolu hattının, 2010 yılı yatırım programına alınarak ödenek çıkarılması için Bandırma-Bursa arasında yapacağı sembolik yürüyüşüne Bandırma Tren Garı önünden başladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın krizi aşmak için yol yapacağını açıkladığını söyleyen Demirel “Bandırma Tren Garı’ndan Ulaştırma Bakanı’na sesleniyorum: Krizi aşmak için yoldan daha çok demiryolu yapın” dedi.

Bandırma-Bursa arasındaki karayolu taşımacılığını önemli ölçüde azaltacak olan Bandırma-Bursa-Bilecik Demiryolu Hattı Projesinin 2010 yılı yatırım programına alınmasını isteyen CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Bandırma-Bursa arasında yapacağı 2 günlük yürüyüşüne başladı. Bandırma Tren Garı’na gelerek Gar Müdürü Hüseyin Ersoy’u ziyaret eden Milletvekili Demirel, Bandırma Tren Garı’na ait tarihi fotoğrafları inceledikten sonra raylar üzerinde basın açıklaması yaptı.

ARTIK YETER

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın krizi aşmak için yol yapacağını açıkladığını söyleyen Milletvekili Demirel “Ben Bandırma Tren Garı’ndan Ulaştırma Bakanı’na sesleniyorum. Krizi aşmak için yoldan daha çok demiryolu yapın. Bugün 10. Yıl Marşını göğsümüz kabara kabara söylüyoruz. 10. Yıl Marşı’nda demir ağlarla ülkeyi dört bir yandan ördüğümüzü söylüyoruz. Ama geldiğimiz noktada demir ağlarla o gün örülen noktadan çok daha geride olduğumuz apaçık ortada” diye konuştu.

Trafik terörünün ülkede çok büyük can ve mal kaybına sebep olduğuna dikkat çeken Milletvekili Kemal Demirel “1900 yılından bugüne kadar 100 yıl içerisinde depremde hayatını kaybeden insan sayısı 100 bin civarında. Biz depremle iç içe olan bir ülkeyiz. 1. sınıf deprem bölgesi olan bir ülkeyiz. 100 yılda 100 bin kişi hayatını kaybetmiş. Ama son 22 yıl içinde trafik kazalarında hayatını kaybeden insan sayısı 125 bin kişi. Tablonun ne kadar acı olduğu bir gerçek. 13 yıldır mücadele verdiğim bu demiryolunun yapılamamasını protesto ediyorum. Artık ’yeter’ diyoruz. Buradan haykırıyoruz. Bandırma-Bursa-Bilecik Demiryolu mutlaka yapılmalı. 2010 yılında bütçeye kaynak ayrılıp temeli atılmalı. Eğer bunu yapmazlarsa tarih önünde bu yollarda oluşacak kazaların sorumlusu onlar olacaklardır” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Ali Kemal Demirel sözlerini Mustafa Kemal Atatürk’ün “Demiryolları bir ülkenin toptan tüfekten daha önemli silahıdır. Demiryolları medeniyet yoludur, bayındırlık yoludur” sözleri ile noktaladı.

BURSA’DA SONA ERECEK

Basın açıklamasına Bandırma Belediye Başkan Vekili Yalçın Cömert, CHP İlçe Başkanı Ömer Lütfü Kayalar ve kalabalık bir basın mensubu katıldı.

Kemal Demirel, Bandırma Garı’ndan Adnan Menderes Meydanı’na kadar yürüdükten sonra araca binerek, yürüyüşün ikinci etabı olan Karacabey İlçesi’ne hareket etti. Demirel, yarın Bursa girişinden Atatürk Anıtı’na kadar yürüyerek, burada basın toplantısı yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!