CHP'li avukata Erdoğan'a hakaretten hapis

Güncelleme Tarihi:

CHPli avukata Erdoğana hakaretten hapis
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 23:50

CHP Parti Meclis Üyesi Avukat Sera Kadıgil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

İstanbul 44’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada suçlamayı kabul etmeyen Kadıgil, şunları söyledi: “İstanbul il örgütü olarak 17-25 Aralık’ta ismi geçen 4 bakan ve Bilal Erdoğan’ın fotoğrafı, genel merkezden gelen talimat üzerine parti binasının önünde asılmıştır. Bundan dolayı kişilik haklarına saldırı olduğundan bahisle dava açılmış. Bu davada avukat olarak dilekçe verdim. Bu dilekçemden dolayı iddianame tanzim edilmiştir. Kesinlikle hakaret kastı içermemektedir. Derhal beraatime karar verilsin. Olmadığı takdirde lehe hükümler uygulansın. Suçsuz olduğumdan ve yargı denetiminden geçmesi açısından hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına rıza göstermiyorum.”

Mahkeme, Kadıgil’i Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırırken, hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan yoksun bırakılmasına karar verdi.

CEZA ERTELENMEDİ
Kadıgil’in rıza göstermemesi nedeniyle hükmün açıklanmasını geri bırakmayan mahkeme, bir daha suç işlemekten çekineceği hususunda kanaat oluşmadığı gerekçesiyle de cezayı ertelemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!