CHP'den sandıkta hileye karşı yeni sistem

Güncelleme Tarihi:

CHPden sandıkta hileye karşı yeni sistem
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2014 15:14

CHP, e-seçmen uygulamasının ardından, 30 mart seçimlerinde sandık sonuçlarının YSK'ya yanlış girilmesinin önüne geçilmesi için yeni bir uygulama hazırladı: sandık takip sistemi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, Hürriyet aracılığıyla tüm seçmenlere, oy kullandıkları sandıkların sonuçlarını, CHP'nin yeni oluşturduğu bu sistemdeki sonuçlarla karşılaştırmaları çağrısında bulundu.
Halıcı, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Sandık sonuçlarını kontrol etmek isteyen tüm yurttaşlarımızı sts.chp.org.tr (Sandık Takip Sistemi) uygulamasını kullanmaya davet ediyoruz" dedi.
30 Mart seçimlerinde sonuçların kontrolü için CHP BİTEM ekibi tarafından geliştirilen; web ve mobil ortamlarda kullanılabilecek “CHP Seçim Sonuçları Takip Sistemi” (secimtakibi.chp.org.tr), bugün itibarıyla kontrol amaçlı olarak kullanıma açıldı.
Seçim günü tam kapasite ile çalışması öngörülen sistem çerçevesinde vatandaşlar, ülke çapında her sandığın sonucunu, YSK'ya girilen ilgili sandığın sonucu ile karşılaştırabilecekler.
Sistem çerçevesinde CHP görevlileri, YSK'ya bildirilen sandık sonuçlarını tek tek sisteme girecek. Vatandaşlar da kendi sandıklarının sonuçlarını, YSK'ya bildirilen sonuçlarla karşılaştırabilecekler.

Haberin Devamı

"HANGİ SİYASİ GÖRÜŞE SAHİP OLURSA OLSUN...."

Halıcı, sandık takip sistemi konusunda, seçmenlere şu çağrıda bulundu;
"Hangi siyasi görüşe yakın olursa olsun, doğru ve güvenilir bir seçim seçim isteyen tüm yurttaşlarımız bu sistemi kullanabilirler. 30 Mart 2014 akşamı yurttaşlarımız oy kullandıkları sandığın ilan edilen (ilgili yere asılan) sonuçlarını bir kağıda not edebilirler ya da olanakları varsa fotoğrafını çekebilirler. Gece boyunca ve takip eden 48 saat içinde sts.chp.org.tr adresine girerek YSK tarafından açıklanan sonuçlarla karşılaştırabilirler. Belirledikleri hataları diledikleri parti ve kuruma iletebilirler."
Halıcı, Sndık Takip Sistemi'nin, bugün itibarıyla test çalışması için kullanıma açıldığını da söyleyerek, vatandaşlara şu mesajı verdi;
"Test aşamasında rastgele değerlerin yer aldığı sisteme çeşitli kereler girmenizi ve hata varmış gibi çeşitli itiraz denemeleri yapmanızı rica ederiz. Test çalışması sırasında karşılaşabileceğiniz sorun ve önerileriniz için uygulamadestek@chp.org.tr adresine ePosta gönderebilirsiniz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!