CHP'den MüsteÅŸar Dinçer için savcılara çaÄŸrı

Güncelleme Tarihi:

CHPden Müsteşar Dinçer için savcılara çağrı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 04, 2005 13:15

CHP'li Kemal Anadol, intihal suçu işlediği sabitleşen Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer için Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN: MÜSTEŞAR DİNÇER'İN AKADEMİK KARİYERİ, ÇALIŞMASINI ETKİLEMİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hürriyet yazarı Fatih Altaylı ile Kızılcahamam Asya Termal Oteli’nde konuştu ve son gelişmelerle ilgili görüşlerini açıkladı. Altay'lının Erdoğan'a Müsteşar Dinçer ile ilgili sorduğu soru ve aldığı yanıt şöyle:

Altaylı: Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer hakkındaki intihal iddiaları doğru çıkarsa görevden alacak mısınız? Bu iddialar ciddi ve kanıtlanabilir gibi duruyor. Yakışıksız bir durum değil mi?

Erdoğan: Ömer Dinçer benim en yakın çalışma arkadaşımdır. Görevini yapış biçiminden çok memnunum. Herkes şunu bilsin ki, sonuna kadar kendisiyle çalışacağım. Hakkındaki iddialar Başbakanlık’taki göreviyle ilgili değil, Akademik kariyeriyle ilgilidir. Bu iddiaların doğru veya yanlış olması, benimle yaptığı çalışmayı etkilemez. Ömer Dinçer Başbakanlık Müsteşarı olarak kalacaktır. Şunu da söylemek isterim: Bu iddiaların hepsi yargı önünde. Şimdi ben bu konuda konuşsam ‘Siyaset, yargıya etki ediyor’ denir. Peki sizin yaptığınız ne? Basın da yargıyı etkilemeye çalışmıyor mu? Bırakın yargı kararını versin. Yargıdaki bir konuyu yazmak, Basın Kanunu’na aykırı değil mi?

 

Söyleşinin tamamı için:

Bu işten onlar prim yaptı


 

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın türban ile ilgili sözlerine de tepki göstererek, Arınç’ın açıklamalarını "kaynar su ve kurbağa meselesi" diye değerlendirdi.
  Â
Kemal Anadol parlamentoda düzenlediği basın toplantısının Cumhuriyet savcıları tarafından "suç duyurusu" olarak değerlendirilmesini istedi. Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer’in intihal suçunu işlediğinin sabitleştiğini anımsatan Anadol, Başbakan Erdoğan’ın bu konuda yapacaklarını beklediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Anadol, Dinçer ile kişisel değil ideolojik sorunları bulunduğunu, laik demokratik cumhuriyet için bu tavrı göstermek zorunda olduklarını ve göstermeye de devam edeceklerini kaydetti. Anadol, Dinçer hakkında dava açılabilmesi için Başbakan Erdoğan’ın izninin gerektiğini de anımsatırken, müsteşarının masum olduğuna inanıyorsa Erdoğan’ın bu izni vermesini istedi.

"MUMCU’YA YANIT VER"
 
Anadol, ANAP Genel Başkanlığına seçilen Erkan Mumcu ile AKP arasındaki söz düellosunu anımsatırken, Mumcu ve Erdoğan’a, "Birisi ne verdiğini, öbürü ne aldığını açıklamalıdır" dedi.

İki parti adasında polemik konusu olan transferler gerçekleştiğinde Deniz Baykal’ın, "Bu transferler kirli" dediğini anımsatarak, şimdi bu sözlerin teyit edildiğini kaydeden Anadol, Başbakan Erdoğan’dan Mumcu’nun sorusuna kamuoyunu tatmin edecek bir yanıt vermesini istedi.

Haberin Devamı

KAYNAR SU VE KURBAÄžA MESELESÄ°
 
Anadol, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın türban ile ilgili sözlerine tepki gösterirken, Arınç’ın açıklamalarını zor durumlara alıştıra alıştıra getirme anlamında, "kaynar su ve kurbağa-kurbağayı alıştıra alıştıra haşlama meselesi" olarak değerlendirdi.

"Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin de zamanla suyun ısısı arttıkça öleceği sanılıyorsa yanılıyor" diyen Anadol, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerinin zamana, çürümeye bırakarak yok edilemeyeceğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!