CHP'de son gün kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

CHPde son gün kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2002 01:46

Kemal Derviş'in katılımının ardından CHP'de aday patlaması yaşandı. Dünkü başvurularla birlikte CHP'nin aday sayısı 1900'ü aşarken, İnönü ailesi, CHP ile 1.5 yıl önce kopardığı bağlarını dün yeniden kurdu.

Önceki yıl dayısı Erdal İnönü ile birlikte CHP'den istifa ederek Mümtaz Soysal ve Murat Karayalçın'la yeni parti çalışmalarına katılan gazeteci Metin Toker'in kızı Gülsüm Bilgehan Toker dün yeniden CHP üyesi olarak milletvekili adaylığı için başvurdu. Dışişleri Bakanlığı eski Müsteşarı ve Türkiye'nin NATO eski Daimi Delegesi Büyükelçi Onur Öymen de CHP'den milletvekili adaylığı için başvuru yaptı. CHP'nin eski genel sekreterler Adnan Keskin ve Ertuğrul Günay ile eski genel başkan Hikmet Çetin milletvekili adaylığı için başvurdular.Kemal Derviş'in arkadaş ekibinden Prof. Hurşit Güney de dün adaylık başvurusu yaptı. TÜRMOB Genel Başkanı Mustafa Özyürek ve deprem profesörü Şener Üşemezsoy da aday oldu. ANAP'ın ünlü ismi Kamuran İnan'ın yeğeni ve Devlet Bakanı Safter Gaydalı'nın kardeşi Celadet Gaydalı da CHP'den aday oldu. Ayrıca, DYP'nin eski Ağrı Milletvekili Cemil Erhan da başvuru yaptı. CHP'deki bu yoğun adaylık kuyruğuna gazeteciler de katıldı.

Gazeteciler, Hakkı Erdem, Emin Koç, Serhan Şayliman, Affan Güngör, İhsan Akdemir ve Alev Coşkun milletvekili adaylığı için başvuruda bulundular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!