Güncelleme Tarihi:
Dün akşam ikili arasında varılan uzlaşma, kurultaya gitmeden yeni tüzüğün uygulanması idi.
Ancak sabah saatlerinde Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan yardımcılıklarına atayacağı isimler sızmaya başlayınca, kavga da yeniden alevlendi.
Edinilen bilgiye göre, en büyük sıkıntı, Önder Sav’ın konumu üzerinde çıktı.
Sav’ın örgütten sorumlu genel başkan yardımcısı olması bekleniyordu.
Ancak sızan bilgiler Kılıçdaroğlu’nun örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı için Gürsel Tekin’in adı üzerinde durduğunu gösterdi.
Bunun üzerine de Genel Sekreter Sav ve ekibi harekete geçti.
Yine kulislere sızan bilgiler, Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığa atamak istediği Parti Meclisi üyesi Enver Aysever üzerinde de Sav ve ekibinin rahatsız oldukları yolunda.
ŞİMDİ NE OLACAK?
Önder Sav’ın Genel Sekreter olarak Parti Meclisi’ni toplama hakkı bulunmuyor. Kılıçdaroğlu ise, “Genel Başkan” olarak, Parti Meclisi toplantısı iptal etmişti. Dolayısıyla şu anda yapılan Parti Meclisi toplantısı hukuken “yok” hükmü taşıyor.
Şimdi Kılıçdaroğlu’nun atabileceği iki adım var. İlki, sorunu zamana yaymak. Bu taktiği daha önce Genel Sekreter Önder Sav da kullanmıştı. Sav da, Gürsel Tekin’in Genel Başkan Yardımcısı atanmasını geciktirmek için sürekli Parti Meclisi toplantısını geciktirmiş, sonunda Genel Başkan ağırlığını koyunca, yaklaşık bir aylık buçuk aylık bir beklemenin ardından, Parti Meclisi toplanıp, Tekin’i Genel Başkan Yardımcısı olarak atamıştı.
Şimdi Kılıçdaroğlu’nun da parti Meclisi’ni toplamayarak, Kurultay kararını “geciktirebileceği”, bu arada da Parti Meclisi içindeki, şu anda Önder Sav’ın yanında duran bazı isimlerin Kılıçdaroğlu cephesine çekmeye ikna edilmesine çalışma yolunu seçme ihtimali bulunuyor.
İkinci ihtimal ise Önder Sav’ın “kurultay yapıp tüzüğü değiştirelim” restine karşılık, Genel Başkan’ın bu resti görmesi ve “Parti Meclisi’ni de yeniden seçecek bir kurultay yapalım” çıkışını yapması.
Şu anda Kılıçdaroğlu, Önder Sav’a karşı eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın da desteğini almış görünüyor. O nedenle, “rest çekme” yoluna yönelebileceği ifade ediliyor.
CHP’de olağanüstü kurultay için 260 delegenin imzası gerekiyor.