CHP'de kurultay stresi artıyor

Güncelleme Tarihi:

CHPde kurultay stresi artıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

CHP'de Genel Başkan Altan Öymen'in önerisiyle başlayan baskın kurultay tartışması hız kazanırken, çalışmaları bir yıldır devam eden tüzük değişikliği ikinci plana düştü.

Öymen'in, parti içindeki muhaliflerin çalışmalarından duyduğu rahatsızlık, kurultay tartışmasını CHP gündeminin birinci maddesi yaptı. İçel örgütünde üye yazım sahteciliği nedeniyle başlayan krizin ardında, Öymen'e karşı parti içinde bir yıldır süren ‘Bu işi yapamıyor, CHP’yi gündemden düşürdü' eleştirileri bulunuyor. Öymen'in son bir yılı parti tüzüğünü değiştirmek için geçirmesi, partide kendisine yakın yöneticiler tarafından dahi eleştiriliyor. Ertuğrul Günay'a yakınlığıyla bilinen CHP Genel Sekreter Yardımcısı Veli Aksoy, ‘‘CHP son bir yıldır tüm uyarılarımıza rağmen kendi içine kapandı. Türkiye'de çok önemli olaylar yaşanıyor. Ama CHP'nin bu konulara yönelik bir tavrı olmadı’’ dedi. Aksoy, Öymen için de, ‘‘İnönü'nün kötü bir kopyası. Onun 1990'da yaptığı hatayı tekrarlıyor’’ yorumunda bulundu.

Genel başkan adayı olmaları beklenen Hasan Fehmi Güneş, Fikri Sağlar, Murat Karayalçın, Ertuğrul Günay ve Hurşit Güneş ekipleri de yoğun çalışma içinde bulunuyor. Gruplar ayrı ayrı toplantılar yaparak, kendi propagandalarını yapıyorlar. Son olarak Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan genel başkan adaylığını açıkladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan'ın da aday olabileceği konuşuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!