CHP’ye destek adaya bağlı

Güncelleme Tarihi:

CHP’ye destek adaya bağlı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2014 01:28

HDP milletvekillerinden oluşan parti heyeti cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunmak ve öneriler almak amacıyla planladıkları ziyaretler dizisine dün Hürriyet Gazetesi’nden başladı.

Haberin Devamı

Gazetenin Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek’i ziyaret eden HDP Heyeti’nde Şırnak Milletvekilleri Hasip Kaplan ve Selma Irmak, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Diyarbakır Milletvekili Nursel Erdoğan ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel yer aldı.

EĞİLİM KADIN ADAY

HDP’nin cumhurbaşkanı adayının bir kadın olması konusunda genel bir eğilim olduğunu vurgulayan heyet, “Demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda ödünsüz, tüm Türkiye’yi kucaklayıcı bir adayımız olacak. Sivil toplum örgütlerinin önerilerini de dikkate alarak belirleyeceğimiz adayımız AKP- CHP bloklaşmasına karşı üçüncü bir yolun var olduğunu gösterecek. Üçüncü bir yol, alternatif olarak alanlara çıkacağız. Bu süreçte HDP kilit ve en önemli parti olacak” değerlendirmesi yaptı.

ÇATIYA DESTEK YOK

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı adayına ilişkin CHP ve MHP’nin ‘çatı aday’ tartışması yaptığını hatırlatan HDP’liler, “Bizim özellikle MHP’nin olduğu bir projeye destek vermemiz söz konusu olmaz. Ki ne olursa olsun biz ilk turda kendi adayımızı çıkartacağız” dedi. HDP’liler, CHP adayının desteklenmesi olasılığına ilişkin de “Adaylarının kim olacağına bağlı” şartını öne sürdü; AİHM eski Yargıcı ve CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen ve eski CHP genel Başkanı Altan Öymen gibi isimlerin kendileriyle de paylaşıldığı bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!