CHP, TÜSİAD'ın iddialarını Meclis gündemine taşıdı

Güncelleme Tarihi:

CHP, TÜSİADın iddialarını Meclis gündemine taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2007 12:47

CHP, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Yalçındağ’ın, AKP iktidarının 2003-2006 yılları arasında, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan diğer kamu kurum ve kuruluşlarına geçenlerinin sayısının bin 850 olduğu şeklindeki açıklamalarını Meclis gündemine taşıdı.

Haberin Devamı

Yalçındağ,”Diyanet İşleri, bir transit geçiş merkezine dönmüş gözükmektedir” demişti.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlamasıyla isteğiyle verdiği yazılı soru önergesinde, TÜSİAD’ın iddialarına dikkat çekti.

DİYANET’İ SIÇRAMA TAHTASI OLARAK KULLANANLAR

Ersin, Başbakan’a şu soruları yöneltti:

“AKP Hükümetleri döneminde, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan diğer kurumlara geçenlerin sayısı nedir? Buradan hangi resmi ve özel kuruma kaç kişi geçiş yaptı? Bu kişilerin Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki görevleri neydi? Yeni atandıkları kurumlarda hangi görevleri yapıyorlar? Bir yandan Diyanet İşleri Başkanlığı binlerce yeni kadro isterken, diğer yandan bu kurumda görev yapanların başka kurumlara atanması normal mi? Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sıçrama tahtası olarak kullanılması doğru mu?”

YALÇINDAĞ’IN ELEŞTİRİLERİ

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, AKP iktidarının aksine, bir önceki iktidar (DSP-MHP-ANAP) döneminde 1999 -2002 yılları arasında Diyanet İşleri’nden diğer kamu kurum ve kuruluşlarına sadece 19 kişinin geçtiğini belirtmişti.

Yalçındağ, “(AKP iktidarı döneminde) Bir yandan bu geçişlere yol açılırken, Diyanet İşleri Başkanlığı da sürekli geniş kapsamlı kadro tahsisi taleplerinde bulunmaktadır. Bunun nasıl bir uygulama olduğunu anlamak mümkün değildir” demişti. 

OKUL YÖNETİMLERİ, DİN ÖĞRETMENLERİNDE

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e verdiği yazılı soru önergesinde de, okul yönetimlerinin Din öğretmenlerine verilmesinin nedenlerini sordu.

Ersin, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatı ile Bakanlığı bağlı okullarda yönetimin, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin elinde” olduğunu söyledi.

Ersin, ayrıca diğer branşlarda yoğun öğretmen açığı varken ve 200 binin üzerinde öğretmen işsizken, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine, atamalarda öncelik ve ayrıcalık tanındığını” belirtti.

Ersin, Bakan Çelik’e şu soruları yöneltti:

“Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatı ile İl Milli Eğitim Müdürü, Müdür Yardımcısı ve İlçe Müdürü ile Şube Müdürü olarak görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni sayısı nedir? Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Müdür ve Müdür Yardımcısı görevlerinde bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin sayısı nedir? AKP Hükümetleri döneminde, kaç Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni atandı? Ayrı ayrı tüm branşlarda atanan öğretmen sayısı nedir? Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan sözleşmeli öğretmen sayısı ne kadardır? Sözleşmeli çalışan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni var mı?”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!