CHP Isparta'da ortak adaydan vazgeçti

Güncelleme Tarihi:

CHP Ispartada ortak adaydan vazgeçti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2009 15:06

ISPARTA'da Belediye Başkanlığı'na ‘ortak aday’ olarak gösterilen DP adayı Mehmet Aybatlı'yı destekleme kararı alan CHP, sürpriz yaparak kendi adayını çıkardı.

CHP Genel Merkezi, Isparta'daki uygulamanın diğer şehirlerce de talep edilmesi üzerine ortak adaydan vazgeçerek İl Başkanı Yusuf Erdoğan'ın eşi Aysel Erdoğan'ı Belediye Başkan adayı olarak açıkladı. CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, genel merkezin talimatı üzerine bu kararın alındığını söyledi.

Geçen Ocak ayında bir toplantı yapan CHP Milletvekili Mevlüt Coşkuner ile İl Başkanı Yusuf Erdoğan, 29 Mart'taki yerel seçimlerde DP'li Mehmet Aybatlı'yı ‘ortak aday’ olarak destekeleyeceklerini, aday çıkarmayacaklarını açıklamışlardı. Ancak Isparta’daki ortak aday çalışması, diğer illere örnek olunca CHP Genel Merkezi, bu konudaki kararı değiştirdi. Bütün illerde aday çıkarma kararı veren CHP, ortak aday oluşumunun desteklendiği Isparta’da kriz çıkmaması için belediye başkan adayı belirleme yetkisini Milletvekili Mevlüt Coşkuner’e verdi. Milletvekili Coşkuner, yerel seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'na İl Başkanı Yusuf Erdoğan’ın eşi Aysel Erdoğan’ı aday olarak gösterdi.

Geçen hafta CHP'nin seçimlerde aday çıkaracağı iddiları üzerine “Genel Merkez illaki bir isim isterse formalite icabı bir aday gösteririz. Ama bu yola baş koyduk kesinlikle dönmeyiz” diyen İl Başkanı Yusuf Erdoğan, eşinin aday gösterilmesi ile ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. CHP İl Başkanı Erdoğan, “Partimizin resmi adayı eşim Aysel Erdoğan'dır. Şu an konumum itibariyle ortak adaya destek konusunda yorum yapamam. 24 Şubat’a kadar süre var” dedi.

EN GENÇ KADIN ADAYIM

CHP’nin adayı 37 yaşındaki Aysel Erdoğan ise Türkiye’nin en genç kadın adayı olduğunu iddia ederek, partisinin gösterdiği bu teveccühün kendisini onurlandırdığını söyledi. Aysel Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde bir basın toplantısıyla sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!