CHP İl Başkanı Canpolat: Sosyal demokratların yeri dışlanan, ezilenlerin yanıdır

Güncelleme Tarihi:

CHP İl Başkanı Canpolat: Sosyal demokratların yeri dışlanan, ezilenlerin yanıdır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2016 11:43

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen Cemal Canpolat, göreve başladıktan sonra ilk olarak Sultanbeyli’ye giderken, geçmişte bölgeden yüzde 40-50 oranında oy aldıklarını söyledi. Canpolat "Buraları dönem dönem unuttuk. Bu bir itiraftır. Sosyal demokratların yeri; dışlananlardır, ezilenlerdir, itilenlerdir. Renginden, dilinden dolayı ötekileştirilenlerin yanıdır" dedi.

Haberin Devamı

Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, İstanbul Milletvekilleri Gamze Akkuş İlgezdi, Mahmut Tanal, Ali Şeker, Eren Erdem ve Candan Yüceer, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ile Sultanbeyli’ye giden Canpolat, Hasanpaşa ve Yavuz Selim Mahallesi’nde işyerleri ve kahve ziyaretlerinde bulundu.

Canpolat, ilk ziyaretlerini Türkiye ortalamasına bakıldığında en yoksulların yaşadığı, en çok işsizin olduğu, en çok kimsesizlerin olduğu, en çok Doğu’dan Güneydoğu’dan yerinden yurdundan edilmiş insanların yaşadığı, oy oranlarının en düşük olduğu ilçelerden Sultanbeyli’ye yaptıklarını vurgularken, "Bu bölgede niçin burada yüzde 50 oy alamıyoruz? Sultanbeyli’nin yüzde 65-70 oyunu alanlar bu ilçenin gecekondu sorununu çözmeyenler, kentsel dönüşüm sorununu çözmeyenler" dedi.

Haberin Devamı

"CHP İSTANBUL’UN BAZI İLÇELERİNİ UNUTTU"

Görevi geçen hafta Murat Karayalçın’dan devralan İstanbul İl Başkanı Canpolat, CHP’nin İstanbul’un bazı ilçelerini unuttuğunu itiraf ettiklerini kaydederek, "1989’da terk ettiğimiz dışlananların, ötekileştirilenlerin alanlarından başlayarak İstanbul yürüyüşünü buradan başlatıyoruz. İlk olarak CHP’yi İstanbul’da iktidar yapacağız, sonra da genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapacağız" diye konuştu. İl Başkanı Canpolat, ilçede caddenin bir tarafında doğalgaz olduğu halde diğer tarafında olmamasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde gündeme getireceklerini, 2B arazilerinden ve kentsel dönüşümden dolayı mağdur edilen Sultanbeyli’nin sömürülmesine izin vermeyeceklerini anlattı. CHP heyeti daha sonra ilçedeki bir gecekondudaki aileye konuk oldu. Ev sahibi sohbet ettiği CHP’lilerin ısrarı üzerine Kürtçe türkü söyledi.

BAKMADAN GEÇME!