Güncelleme Tarihi:
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı önce Şimşek, basın mensuplarını bilgilendirdi. Şimşek, Alevi toplumunun Türkiye’de çok önemli bir tarihi derinliği, bir kültür ve inanç yolculuğunun kimliğini taşıdığını söyleyerek, "Aydınlanmanın, aydınlatmanın öncülüğünü yapmıştır. Bu anlamda CHP İStanbul İl Başkanı olarak sizlerle 10 gün var referandum oylamasına, bilgilerinizi, görüşlerinizi almak ve katkılarınızdan istifade etmeyi düşündük. Bir çalıştay yapmıyoruz, yılan hikayesine dönen bir çalıştay değil. Türkiye’de mecburi din dersinin bir dayatma üzerinden yapıldığını, herkesin dinini öğrenmesinin bir özgürlük ve gerek olduğuna inanıyoruz. Ama bu tercihli olarak uygulanmalıdır" dedi.
AİHM’İN KARARINI ULEMAYA HAVALE EDEN BİR BAŞBAKAN VAR
Erzincan Mollaköy’de doktorluk yapan ve bir süre önce yazdığı bir dilekçeden dolayı memuriyetine son verildiğini iddia eden Müslüm Doğan’ın CHP’nin bu gibi uygulamalar karşısındaki tavrını sorması üzerine Şimşek, "Bu ülkede etnik kimliklerinden dolayı, inanç kimliklerinden dolayı mevcut iktidarın pek de çaktırmadan, ama derinden bu tür eylemler, bu tür uygulamalar içerisinde olduğunu biliyoruz ve hatta bunu, biraz değerlendirme yaparsanız, Saldıray Berk’in, İlhan Cihaner’in, Ali Tatar’ın kimliğinden yola çıkıldığında askerin, yargının içerisinde bir Alevisizleştirme hareketini uyguladığını mevcut iktidarın görüyoruz. İşin acı tarafı da budur. Çünkü bir taraftan Alevi toplumuna, ’Alevi açılımı’ adı altında bir uyutmaca yaparken, bir taraftan da askeri veya kamu personelinde bulunan insanları ayıklamaya başlamışlardır" diye konuştu.
Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Sincan mitingindeki "Dedelerden talimat alma dönemi bitiyor" sözleri anımsatılması üzerine, "AİHM’in kararını ulemaya havale eden bir Başbakan var. Bu topraklarda Alevi dedeleri Anadolu İslam anlayışı içerisinde yüzlerce yıldır yaşıyorlar. Sayın Başbakan Anadolu İslam’la barışık değil. Sayın Başbakan’ın barışık olduğu İslam Arabi, Vahabi İslam. Bir kez daha kendisini ele vermiştir" dedi. Şimşek, Hanefi Avcı’nın kitabına da değinerek, kitapta tarikat şeyhleri ve tarikatlardan bahsedildiğinin altını çizdi.
DİLEKÇE VERDİM MEMURLUKTAN İHRAÇ EDİLDİM İDDİASI
Memurluktan ihraç edildiğini söyleyen Müslüm Doğan ise şunları anlattı: "İl Sağlık Müdürlüğü Personel Şube Müdürü beni tesettürle denetledi. Ben spor ayakkabı giyiyorum diye, kılık kıyafet yönetmeliğine uymadığım söylendi. Sağlık Müdürlüğü’nde bir cemaat toplantısına katılmam yönünde uyarı aldım. İl sağlık Müdürlüğü’ne yazdığım dilekçede Anayasa’nın ihlal edildiği, Türkiye’nin cemaatlere ve şeri hukuka göre yönetildiğini, Erzincan Valiliği’nin bilgisi dahilinde üzerinde baskı kurulduğunu yazdım. Dilekçemin ardından tehditler aldım. Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü ve Erzincan Valiliği ve Erzincan’daki AKP milletvekili ve Ulaştırma Bakanı’nın da bilgisi dahilinde. Yasa dışı şekilde, dilekçe verdiğim için görevimden alındım. Sonradan bin 500 imza toplandı benim için. Ancak Erzincan Valiliği imza kampanyalarını yasaklayan bir karar aldı. Yasal olan herşeyi yasaklayarak, beni bir noktada terörist ilan ederek, yalnızlaşmamı sağladı. İç hukukta yasal haklarımı kullanamazsam, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğim. Bu seferki AKP, açılımlar adı altında Aleviler’e, Kürtler’e bir cemaat örgütlenmesiyle saldırarak yok ediyor. Ben bunu yaşayarak gördüm. Yaşadıklarımı anlatsam TürkiyeCumhuriyeti’nin laik bir hukuka göre değil, şerii hukuka göre yönetildiğin, en azından Ankara’nın doğusundaki illerin şerii hukuka göre yönetildiğin ben bizzat yaşayarak gördüm. Laik, sosyal demokrat bir insan olarak yasal haklarımı kullandım. Davamı, AİHM’e götüreceğim. Ancak değişik grupların tehditlerini alıyorum. 15 Mayıs 2008’den 15 Ocak 2010 tarihine kadar 550 gündür doktorlukyaptım. Dilekçemi, İlk önce Sağlık Müdürlüğü’ne, sonra valiliğe bilgi edinme yasası kapsamında gönderdim. Dilekçe hakkı bu ülkede serbest ama, ben dilekçe hakkımı kullandığımı için atıldım ve cemaat ve bürokrasinin hedefi haline getirildim. Gerek fiziksel ve psikolojik olarak tehdit edildim. Erzincan Valiliği’nde ve İl Sağlık Müdürlüğü’nde tehdit edildim. Tehdit edenlerde bugün görevde olan İlSağlık Müdürü ve Erzincan Valisi’dir. Tabi rüşvetin belgesi olmayacağı gibi bunun da belgesi yok. Bana belge getir diyorlar. Kadıyı, kadıya şikayet ediyor hale geldim. Ben bir doktorum, bu ülkede kimsenin görev yapmadığı 11 dağ köyünün sağlık ocağında görev yaptım. Ve bu görevleri yaparkan Türkiye Cumhuriyeti’nin laik anayasına güvenerek yaptım. Bulunduğum görevler takdirler karşılanacağına, devletin büroksasisi ve cemaatler tarafından yok edildim. Görev yaptığım köylerde bana destek için gösteriler yapıldı. Ancak, yerel medya görmezden geldi."