CHP’de kapsamlı inceleme talimatı

Güncelleme Tarihi:

CHP’de kapsamlı inceleme talimatı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2008 00:39

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün annesi Adeviye Gül’ün etnik kimliği ile ilgili iddialarına yönelik tepkisini önceki günkü tüzük ve program kurultayında da gösteren Genel Başkan Deniz Baykal, "Arıtman’a disiplin yolu açma" sinyali verdi.

Baykal’ın kurmayları, Arıtman’ın son olarak, "Cumhurbaşkanı Gül’e pabuç atmak isterdim, Dava açmamasını tavsiye ederim. Açarsa hem ayıp eder, hem de mahçup olur" sözlerini ’Üstü kapalı tehdit’ olarak değerlendirdi ve şık bulmadı.

Ya uyarı ya kınama

Kurmayları, Arıtman’ın arka arkaya gelen açıklamalarıyla ilgili olarak Baykal’a, "Bir türlü susmuyor. Üstelik üslup sorunu da var" değerlendirmesi yaptılar. Kurmaylarının da desteğini alan Baykal, Arıtman’a yönelik eleştirisini kurultay salonuna, "CHP hiçbir zaman etnik kimlik, mezhep gibi konular üzerinden siyaset yapmaz" sözleriyle taşıdı. Baykal, ikinci adım olarak da "Süreçle ilgili kapsamlı bir inceleme" hazırlanması emri verdi. CHP’nin TBMM Grup Yönetimi’nce yapılacak inceleme sonucunda Arıtman’ın, Grup Disiplini’ne sevk edilmesi bekleniyor. Disiplin Kurulu’nun ise "Uyarı ya da kınama" seçeneklerinden birini uygulayacağı savunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!