CHP, AKP'li Başkanın SSK primlerini Meclis'e sordu

Güncelleme Tarihi:

CHP, AKPli  Başkanın SSK primlerini Meclise sordu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2006 13:06

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek ile CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, İstanbul Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci'nin 10 yıllık geriye dönük SSK primlerini belediyeye ödettiği yönünde iddiaları soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

Haberin Devamı

Şimşek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, basına yansıyan haberlerin doğru olup olmadığının, doğruysa belediye başkanının sigorta primleri için ödenen paranın miktarının ne kadar olduğunun ve bu ödemenin hangi gider kaleminde gösterildiğinin açıklanmasını istedi. Berhan Şimşek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Bir belediye başkanının geriye dönük sigorta primlerinin belediye tarafından ödenmesi hukuki midir? Yine bir belediye başkanının geriye dönük sigorta primlerinin belediye tarafından ödenmesi ahlaki midir, bu yönde bir ödemenin 'yetim hakkı' ile bağdaşır yanı bulunmakta mıdır? AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci'nin geriye dönük sigorta primleri için ödenen kamu kaynağının yasal faizi ile birlikte belediyeye ödenmesi için herhangi bir girişimde bulunacak mısınız?”

ÇERÇİOĞLU'NUN SORUSU

CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“SSK primlerinin belediye tarafından ödenmesine ilişkin daha önce belediye meclisine verdiği önergenin reddedilmesine rağmen, Başkan Demirci geriye dönük 10 yıllık sürenin primini belediye olanaklarından yatırması kanuna uygun mudur? Mevzuata aykırı davranan Başkan Demirci ile ilgili İçişleri Bakanlığına rapor yazarak durumu bildirecek misiniz?  Böyle bir uygulama başka belediyelerde de yapılmış mıdır? Belediyelerle ilgili SSK primlerine yönelik bir genel araştırma başlatacak mısınız?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!