CHP 14. Kurultayı başladı

Güncelleme Tarihi:

CHP 14. Kurultayı başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2008 11:17

CHP 14. Olağanüstü Tüzük ve Program Kurultayı, CHP Lideri Deniz Baykal'ın katılımıyla çalışmalarına başladı. CHP Lideri Baykal, Kurultay salonuna 10. Yıl Marşı eşliğinde girdi. Baykal, partililerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Haberin Devamı

İLK KEZ KADIN BAŞKAN SEÇİLDİ

CHP 14. Olağanüstü Tüzük ve Program Kurultayı çalışmalarına Ankara Sheraton Otel'de çalışmalarına başladı. Kurultay Divan Başkanlığına CHP İstanbul Milletvekili ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nur Serter seçildi. Serter'in Divan Başkanlığı ile CHP kurultaylarında ilk kez bir kadın Divan Başkanı seçilmiş oldu.

Serter, görüşülecek olan parti programının "Çağdaş Türkiye için Değişim" başlığı ile sunulduğunu ifade etti. Böylesine önemli bir göreve getirilmesinin önemine işaret eden Serter, kadınların parti yönetiminde son derece önemli ve etkin konumlara getirildiğini söyledi. Serter, yaptığı kısa konuşmasında şunları söyledi:

"CHP’nin yeni tüzük ve program önerileri dinamik, verimli etkin değişimin başlangıcıdır. CHP yeni programıyla, Türkiye’nin temel sorunlarına kesin, kalıcı çözümler getirmekte ve siyasette öncü ve iddia sahibi olduğunu göstermektedir. Türk halkının tek umudu CHP’dir. Sosyal demokrasi ve sosyal devleti yeniden yaşama geçirmek isteyenlerin tek seçeneği CHP’dir. CHP, Atatürk aydınlanmasının en önemli güvencesidir. CHP olarak tek sevdayı paylaşıyoruz, sevdamız Türkiye sevdasıdır, ilkelerimiz Atatürk ilkeleridir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!