Chicago Müzikali İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Chicago Müzikali İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2010 00:00

Tüm dünyada 20’nin üzerinde ülkede, 250’den fazla şehirde perde açan Chicago, 1-10 Ekim 2010'da TİM Show Center'da sahnelenecek

Haberin Devamı

 MÜZİLAKDEN RENKLİ FOTOĞRAFLAR 

1920’lerin ekonomik buhran yıllarında geçen CHICAGO, kendisini terk etmekle tehdit eden sevgilisini öldüren Roxie Hart’ın hikayesidir. Mahkum edilmekten kurtulmak için Chicago’nun en ünlü ceza avukatını tutar; işlediği suçu, bugünün tabloid başlıklarına şaşırtıcı derecede benzeyen sansasyonel manşetlerle gizleyerek halkı, medyayı ve rakibesi olan hücre arkadaşı Velma Kelly’yi kandırmayı başarır.

Walter Bobbie tarafından yönetilen, koreografisi Ann Reinking tarafından yapılan CHICAGO’nun set tasarımı John Lee Beatty’ye, kostüm tasarımı William Ivey Long’a, ışık tasarımı Ken Billington’a, ses tasarımı ise Scott Lehrer’e ait.

 CHICAGO MÜZİKALİ’NİN ÖYKÜSÜ

Chicago müzikali, 1924 yılında Chicago Tribune gazetesi için Beulah Annan ve Belva Gaertner isimli kadın katillerin mahkemelerini izlemek üzere görevlendirilen Maurine Dallas Watkins isimli gazete muhabirinin aynı isimli oyununa dayanmaktadır. Watkins her iki davanın da sansasyonel yönlerine ve bu iki “Jazz bebeği”nin yaşantısına odaklanır.

Haberin Devamı

1996’da yeniden sahnelenmeye başlanan müzikal, 12 Ocak 2010 itibariyle toplam 5.400’ün üzerinde sahnelenmiştir. Broadway tarihinde en uzun süredir sahnelenen 6.prodüksiyon ünvanını elinde bulunduran CHICAGO, 2002 yılında filme çekilir. Rob Marshall tarafından yönetilen filmin başrollerinde Catherine Zeta-Jones (Velma Kelly), Renée Zellweger (Roxie Hart), Richard Gere (Billy Flynn), John C. Reilly (Amos Hart) ve Queen Latifah (Matron Mama Morton) rol alırlar. Film, aralarında En İyi Film (Martin Richards) ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Catherine Zeta Jones) ödüllerinin de bulunduğu 6 dalda Oscar kazanır.

    

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!