Cezaevinde toplu nikah töreni

Güncelleme Tarihi:

Cezaevinde toplu nikah töreni
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2010 16:29

Adana Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki 4 tutuklu ve hükümlü erkeğin resmi nikahı olmayan eşleriyle nikahları kıyıldı.

Haberin Devamı

Cezaevinin konferans salonunda, tutuklulardan oluşan “Urfa Sıra Gecesi” ekibinin gösterisiyle başlayan toplu nikah törende, Mahmut Tuncer de konser verdi.

Konserin ardından, Sihan Akay-Ümran Akgül, Şehriban Ceylan-Aslan Özbek, Gamze Aldan-Emrah Boz ve Safiye Ceylan-İbrahim Çiftçi'nin nikahları, törene katılan Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ve Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan tarafından kıyıldı.

Belediye başkanları, çiftlere aralarında beyaz eşya da olan çeşitli eşyalardan oluşan hediyeler verdiler.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, tutuklu ve hükümleri topluma kazandırmaya yönelik faaliyetlerin devam edeceğini belirtti.

Cezaevlerinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Mustafa Hakan Uyar da çiftlerin öncesinde birlikte yaşadığını, ancak resmi nikahları olmadığı için cezaevinde yatan eşlerini ziyaret edemediklerini belirterek, “Resmi nikahları olmayınca birbirleri ile görüşemiyor, mağdur oluyorlardı. Bu mağduriyeti ortadan kaldırmış olduk” diye konuştu.

Törene tutuklu ve hükümlülerin aileleri de katıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!